Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νικολοπούλου: «Κάθε κούπα, η καλύτερή μου στιγμή με τον Ολυμπιακό»

Νικολοπούλου: «Κάθε κούπα, η καλύτερή μου στιγμή με τον Ολυμπιακό»
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022 - 14:33

Στη «θητεία» της στην ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, η Αγγελική Νικολοπούλου έχει σηκώσει επτά τίτλους, τέσσερα πρωταθλήματα (2018, 2019, 2020, 2022) και τρία Κύπελλα (2018, 2019, 2022). Στην έκτη της σεζόν με την ερυθρόλευκη φανέλα, η διεθνής γκαρντ στοχεύει στην κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ. Εξάλλου, η Νικολοπούλου, με το «11» στην πλάτη, λατρεύει να σηκώνει κούπες με τον Θρύλο, όπως «τρελαίνεται» για την βελουτέ σούπα της γιαγιάς της, αλλά και για την ταινία «The Notebook». Γνωρίστε, λοιπόν, την Αγγελική Νικολοπούλου!

Που γεννήθηκες; Που πήγες σχολείο;

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Δημοτικό πήγα στο 95ο και Γυμνάσιο-Λύκειο στο 36ο στον Νέο

Κόσμο, περιοχή που μεγάλωσα και μένω.

Πως ασχολήθηκες με το μπάσκετ;

Το να ασχοληθώ με το μπάσκετ, νομίζω ότι ήταν κάτι «αναπόφευκτο», καθώς ο πατέρας μου ήταν παίκτης μπάσκετ και αργότερα, προπονητής στο γυναικείο τμήμα που έπαιζε η μητέρα μου. Δεν με ανάγκασε ποτέ κανείς από τους δυο να ασχοληθώ, αλλά σίγουρα, κόλλησα από όταν έπιασα μπάλα για πρώτη φορά στα πέντε μου. Και από τότε, δεν ξεκόλλησα ποτέ!

Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο;

Το μεγάλο μου όνειρο; Μια ευτυχισμένη ζωή! Μια ευτυχισμένη ζωή, καταφέρνοντας να υλοποιώ τους στόχους που θέτω, όσο μικροί ή μεγάλοι είναι αυτοί, έχοντας δίπλα μου τους αγαπημένους μου ανθρώπους! Αυτό είναι το όνειρο μου.

Έχεις σπουδάσει κάτι;

Ναι, έχω σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ. Και έχω πάρει το πτυχίο μου!

Έχεις κάποιο μότο;

Όχι, δεν έχω κάποιο μότο. Έχω, σίγουρα, πάρει πολλές αρχές από την οικογένεια μου και προσπαθώ να με συντροφεύουν στη διάρκεια της ζωής μου.

Αν δεν έπαιζες μπάσκετ, τι θα έπαιζες;

Νομίζω, θα προτιμούσα το μπιτς βόλεϊ. Είναι δύσκολο και απαιτητικό άθλημα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Το αγαπημένο μου φαγητό, πιο αγαπημένο ακόμα και από σουβλάκια, πίτσα, μπέργκερ, είναι η βελουτέ κοτόσουπα από τα χεράκια της γιαγιάς μου. Πραγματικά, δεν έχετε φάει τέτοια σούπα!

Ποιο είναι το είδωλο σου;

Η αλήθεια είναι, ότι παρακολουθώ το παιχνίδι πολλών παικτών. Παικτών που έχουν σταματήσει, αλλά και παικτών που παίζουν και τώρα. Από τον καθένα βλέπω και κρατάω και από κάτι. Μερικοί από αυτούς, είναι παίκτες όπως ο Nash, o Kidd, ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Σλουκάς, ο Μίσιτς!

Η καλύτερη σου στιγμή στον Ολυμπιακό;

Η καλύτερη μου στιγμή με τον Ολυμπιακό; Κάθε φορά που σηκώνουμε την κούπα του

πρωταθλητή και του Κυπελλούχου. Κάθε φορά, η καλύτερη μου στιγμή!

Σου αρέσουν τα ταξίδια;

Προφανώς και ναι! Σε ποιον άνθρωπο δεν αρέσει να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούργιους πολιτισμούς, να βλέπει από κοντά αξιοθέατα και να δοκιμάζει καινούργιες γεύσεις και αρώματα; Δεν έχω αγαπημένο προορισμό. Πάω παντού, αρκεί να έχω μαζί μου καλή παρέα.

Διαβάστε ΕΔΩ το match programme.

Διαβάστε επίσης

Η θέση μας είναι στο ΣΕΦ!

Η θέση μας είναι στο ΣΕΦ!

Στις 17:30 η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού επιστρέφει στο φαληρικό γήπεδο, για έναν μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα. Και πρέπει ΟΛΟΙ να είμαστε εκεί.

Η Ευρώπη σε καλεί! (photo)

Η Ευρώπη σε καλεί! (photo)

Ο Ολυμπιακός, σε επίπεδο μπάσκετ Γυναικών, επιστρέφει στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις! Απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια, στις 17:30, για την Euroleague, στο ΣΕΦ!