Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σφαγή στο ΣΕΦ, με μια τριάδα απίθανες που έστειλε η FIBA

Σφαγή στο ΣΕΦ, με μια τριάδα απίθανες που έστειλε η FIBA
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 - 20:27

Την ήττα (68-77) από την TTT Riga γνώρισαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στη δεύτερη αγωνιστική του Eurocup. Οι «ερυθρόλευκες» βρέθηκαν πίσω στο σκορ νωρίς, όμως δεν τα παράτησαν ποτέ. Οι αθλήτριες του Νίκλα είχαν ψυχή και πάθος μέχρι το φινάλε και στην τελευταία περίοδο του ματς πλησίασαν στους 8 πόντους, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή και να ολοκληρώσουν την υπέρβαση, με τις τρεις ρέφερι του αγώνα, να «γκρεμίζουν» την ψυχολογία τους κάθε φορά που έφταναν κοντά.

Πάντως, οι «ερυθρόλευκες» δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την ΤΤΤ Riga, αλλά και μία τριάδα απίθανες που έστειλε η FIBA για το ματς. Απέναντι σε μία εχθρική διαιτησία και με τη σοβαρή απουσία της τελευταίας στιγμής, με τη Γουίλιαμς που υπέστη διάστρεμα στην τελευταία προπόνηση, ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, όμως όποτε πήγαινε να μαζέψει τη διαφορά οι διαιτητές του αγώνα ευνοούσαν με σφυρίγματα τη λετονική ομάδα, ενώ φόρτωσαν τις ψηλές του Θρύλου με πέντε φάουλ μέσα σε 4 λεπτά (3 η Βίτολα, 2 η Μόρρισον). Και όλα αυτά, στο πιο κρίσιμο ματς του ομίλου, στο οποίο η FIBA έστειλε μία Πολωνή Μπόκγνα Μποτκοβίντσκα, που σφύριξε πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όσον για τις άλλες δύο, επίσης άπειρες, ήταν οι Τουρκάλες Σινέμ Τετίκ και Σίσιλ Κουνγόρ...

Φυσικά, οι «ερυθρόλευκες» έδειξαν ότι μπορούν να κυνηγήσουν κάθε παιχνίδι και ότι είναι στο χέρι τους να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση, ενώ παραμένουν στο κόλπο της πρόκρισης στους «16».

Ακόμα ένα πολύ καλό ματς για τη Χριστινάκη, η οποία είχε 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ η Βίτολα τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Τρίτη σκόρερ των «ερυθρόλευκων» ήταν η Νικολοπούλου με 11 πόντους, ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 14-24, 28-45, 46-61, 68-77.

Διαβάστε επίσης