Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάνε οι ποινές, πάει η υπόθεση… Τι; Όχι;

Πάνε οι ποινές, πάει η υπόθεση… Τι; Όχι;
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 - 11:15

Οι εντυπώσεις είναι μεγάλο πράγμα. Εάν καταφέρει κανείς να τις κερδίσει, μπορεί να στρέψει το ενδιαφέρον των γύρω του πολύ μακριά από την ουσία. Η ουσία, η οποία παραμένει, όμως, η πιο σημαντική. Μία ατάκα του Τάκη Μπαλτάκου, στην συνέντευξη υπ’ αριθμόν… πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες, που παραχώρησε, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εάν αναλυθεί.

«Μην ξεχνάμε ότι το CAS στην απόφαση του αναφέρει ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο ελληνικός νόμος και ο ελληνικός νόμος προβλέπει ακριβώς αυτό που προανέφερα», είπε ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρεμπιπτόντως προχθές είχε ασχοληθεί και με το θέμα της νέας «νέας Λεωφόρου». Λογικό. Λίγο ΠΑΟ, λίγο ΠΑΟΚ... Συμμαχία.

Έχει ενδιαφέρον η παραπάνω τοποθέτηση, αν σκεφτεί κανείς ότι ο νόμος έλεγε… υποβιβασμός, για πολυιδιοκτησία, όταν αυτή διαπιστώνεται και αντί αυτού, η κυβέρνηση τον άλλαξε, με τροπολογία εξπρές, για να σωθεί, τότε ο ΠΑΟΚ. Και η Ξάνθη. Όταν λοιπόν έχεις τέτοια αβάντα, είναι λογικό να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση και να βγαίνεις και να λες ότι η πολυιδιοκτησία… «έληξε οριστικά».

Το βασίζει, μάλιστα, αυτό, ο κ. Μπαλτάκος, στο γεγονός ότι όποια ποινή αφαίρεσης βαθμών θα επιβαλλόταν, από την Εφέσεων, θα έπρεπε να επιβληθεί μέχρι… 19 Ιουλίου. Άρα, τώρα, δεν μπορούν πλέον να επιβληθούν ποινές αφαίρεσης βαθμών. Άρα… υπόθεση πολυιδιοκτησίας τέλος. Σκεπτικό, δηλαδή, το οποίο λέει πως, αφού παρήλθε ο χρόνος για να αφαιρεθούν βαθμοί από τον ΠΑΟΚ, για παράβαση που αφορά τη σεζόν 2019-20, τότε… πάει το έργο! Ο ΠΑΟΚ είναι εντάξει…

«Ασφαλώς δεν κινδυνεύει, αφού η δήθεν παράβαση του ΠΑΟΚ διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Άρα, ποινή μπορούσε να επιβληθεί μέχρι τις 19 Ιουλίου, που έληξε το πρωτάθλημα. Μετά, ουδεμία ποινή μπορεί να επιβληθεί», είπε χαρακτηριστικά. Τώρα πως γίνεται η παράβαση και να διαπιστώθηκε, αλλά και να είναι και «δήθεν», δεν το γνωρίζουμε. Πως γίνεται και ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη να αγόρασε τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης με λεφτά εταιρειών συμφερόντων Σαββίδη, αλλά η παράβαση να εξακολουθεί να είναι «δήθεν», επίσης δεν το γνωρίζουμε.

Αλλά είπαμε. Οι εντυπώσεις. Πες, πες, πες, στο τέλος -με το ζόρι- κάτι θα μείνει…

Διαβάστε επίσης