Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με τα σημάδια της Αρσεναλ

Με τα σημάδια της Αρσεναλ
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 - 20:48

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Ηταν δύσκολη και συνάμα επίπονη η διαδικασία αλλαγής σελίδας από τον Μάρκο Σίλβα και τους παίκτες του μετά την ήττα από την Αρσεναλ και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League. Ασφαλώς και ως επαγγελματίες, άπαντες οι «ερυθρόλευκοι» όφειλαν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να επιχειρήσουν χθες να διευρύνουν το σερί των επιτυχιών τους στη Superleague.

Κάτι που τελικώς το κατάφεραν με πολύ κόπο στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Προφανώς επειδή η Αρσεναλ άφησε τα σημάδια της πάνω στον «οργανισμό» των «ερυθρόλευκων». Βλέπετε, η απογοήτευση από όσα έγιναν την περασμένη Τετάρτη στο Φάληρο ως έναν βαθμό εξηγεί και τη μη ικανοποιητική εικόνα των παικτών του Σίλβα στο ραντεβού της 14ης αγωνιστικής.

Ο Πορτογάλος τεχνικός φρόντισε να προβεί σε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το σχήμα που είχε επιλέξει στο ματς με την Αρσεναλ. Ετσι, χρησιμοποίησε τους Μποτία, Καμπιάσο, Ντουρμάζ και Ντομίνγκεζ, στη θέση των Σιόβα (παρεμπιπτόντως, πλέον μόνο ο Ρομπέρτο δεν έχει χάσει λεπτό στο πρωτάθλημα), Κασάμι, Πάρντο και Σεμπά. Ηταν προφανές πως με τις επιλογές του ήθελε να τονώσει το επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, προκειμένου να βρει απαντήσεις στην (αναμενόμενη) μαζική άμυνα του Παναιτωλικού.

Οι πρωτοπόροι και γκολ πέτυχαν, και χαμένο πέναλτι είχαν, και δοκάρι «σημάδεψαν», χωρίς ωστόσο να έχουν την ίδια παραγωγή ευκαιριών σε σχέση με προηγούμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του. Αλλά κατά την προσωπική μας άποψη, τούτο ήταν απολύτως φυσιολογικό, λόγω της απογοήτευσης που «πλημμύρισε» τα αποδυτήρια τη βραδιά με την Αρσεναλ.

Κάνοντας όλη αυτή τη συζήτηση, μάλλον δεν δίνουμε και τη διάσταση που αρμόζει στο εντυπωσιακό σερί των 14 επιτυχιών της ομάδας του Πειραιά στο πρωτάθλημα. Κι αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, με μία ακόμη επιτυχία το Σάββατο στη Μυτιλήνη στο παιχνίδι με την Καλλονή, ο Ολυμπιακός θα κλείσει τον πρώτο γύρο χωρίς απώλειες βαθμών. Δίχως άλλο, θα πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα, το οποίο πολύ δύσκολα θα μπορέσει να το επαναλάβει κάποια ομάδα στο μέλλον.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/12/2015)

Διαβάστε επίσης

Τετ α τετ Σίλβα-Σφαιρόπουλου

Τετ α τετ Σίλβα-Σφαιρόπουλου

Οι δύο προπονητές που σαρώνουν με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, είχαν την ευκαιρία να τα πουν στη σημερινή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά...