Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καμία σκέψη για rotation

Καμία σκέψη για rotation
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 - 21:54

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Δύο ημέρες απέμειναν για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Αυτό που μπορούμε να σας μεταφέρουμε με βεβαιότητα είναι το γεγονός πως άπαντες στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη ασχολούνται αποκλειστικά με την αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής της Superleague. Στο οπτικό τους πεδίο δεν υπάρχει το πρώτο ραντεβού της επόμενης Πέμπτης με την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες για τη φάση των «32» του Europa League.

Η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος έχουν επικεντρωθεί στο σπουδαίο ματς του Σαββάτου. Επιδιώκουν να πορευτούν στον μονόδρομο της νίκης, προκειμένου να βρεθούν ένα τρίποντο μακριά από την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. Παράλληλα, στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει και η πρόκληση της αήττητης πορείας στον δρόμο προς τον τίτλο.

Φυσικά, θέλουν πάρα πολύ να προσφέρουν χαρά στον κόσμο τους με μία ακόμη νίκη σε ντέρμπι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Παρεμπιπτόντως, ο Σίλβα παίρνει άριστα στον τρόπο διαχείρισης των δυσκολότερων αγώνων της Superleague. Το γεγονός πως στα τρία ντέρμπι που έχουν δώσει οι «ερυθρόλευκοι» με τον Πορτογάλο τεχνικό στο τιμόνι τους (δύο με τον ΠΑΟΚ και ένα με την ΑΕΚ) έχουν πετύχει ισάριθμες νίκες, δίχως μάλιστα να έχει παραβιαστεί η εστία τους, αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την αποτελεσματική δουλειά η οποία γίνεται στο Ρέντη.

Με βάση όλα όσα σας προαναφέραμε, αντιλαμβάνεστε το λόγο για τον οποίο ο Σίλβα δεν κάνει σκέψη για rotation στα δύο επόμενα ματς, με την ΑΕΚ και την Αντερλεχτ δηλαδή. Είναι διασταυρωμένο πως στο Ολυμπιακό Στάδιο θα έχει στη διάθεσή του εκείνους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Και παράλληλα, όλους όσοι μπορούν να εφαρμόσουν καλύτερα στο πλάνο του.

Παρεμπιπτόντως, θα στηρίζεται και πάλι στην πίεση στον αντίπαλο έως και τις παρυφές της περιοχής του, με στόχο ένα γρήγορο γκολ. Εχουμε τη βεβαιότητα πως σε περίπτωση κατά την οποία παραβιαστεί νωρίς η εστία της ΑΕΚ, τότε ο Ολυμπιακός θα μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες για να πάρει μία ακόμη σπουδαία νίκη στη σεζόν.

Εφθασε τους 48

Ο Ρομπέρτο, που είχε χθες τα γενέθλιά του, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 48 αγώνες στους οποίους διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Στη σχετική λίστα των γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται στην 6η θέση, πίσω από τους Ηλία Ταληκριάδη (δεν δέχθηκε γκολ σε 58 αγώνες), Παναγιώτη Κελεσίδη (60), Νίκο Σαργκάνη (72), Δημήτρη Ελευθερόπουλο (88) και Αντώνη Νικοπολίδη (91).

Ειλικρινά, οι προπονήσεις του Ρέντη παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού άπαντες οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους, ώστε αρχικώς να εξασφαλίσουν μία θέση στην αποστολή του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Στην παρούσα φάση, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τους ένδεκα οι οποίοι θα παίξουν από την αρχή στο ΟΑΚΑ. Μόνο οι Ρομπέρτο, Σιόβας, Μαζουακού, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε και Ντουρμάζ φαίνεται πως είναι σίγουροι για το αρχικό σχήμα.

Από εκεί και έπειτα, οι Μποτία και Ντα Κόστα «φλερτάρουν» για μια θέση στο κέντρο της άμυνας. Εφόσον ο Ισπανός είναι καλά, αφού «κληρονόμησε» παράσημα στα πόδια του από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τότε θα διατηρηθεί δίπλα στον Σιόβα. Αγνωστο παραμένει ποιος εκ των Μπουχαλάκη, Καμπιάσο και Κασάμι θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ζντιέλαρ. Η αίσθησή μας είναι πως ο πρώτος εξακολουθεί να είναι το φαβορί για να παίξει από την αρχή. Από εκεί και έπειτα, οι Τσόρι, Φορτούνης και Πάρντο διεκδικούν δύο θέσεις στη μεσαία γραμμή.

Προσδοκίες στην Ευρώπη
«Εξαφανίστηκαν» τα εισιτήρια που δικαιούται ο Ολυμπιακός για το πρώτο παιχνίδι με την Αντερλεχτ, που θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη στο Βέλγιο. Είναι σαφές πως η εικόνα των «ερυθρόλευκων» στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει δημιουργήσει στους οπαδούς μεγάλες προσδοκίες στο Europa League. Εχουμε τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα εξαντληθούν και τα εισιτήρια της ρεβάνς, τα οποία κυκλοφορούν σήμερα μέσω Διαδικτύου, ενώ από αύριο θα πωλούνται και από τα εκδοτήρια.

Με συγκέντρωση για τη νίκη
Στο ντέρμπι του 1ου γύρου ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με το εμφατικό 4-0. Επιπλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κτίσει διαφορά 19 ολόκληρων βαθμών από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όπου βρίσκεται ο επόμενος αντίπαλός τους. Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά δεν λειτουργούν αποπροσανατολιστικά στην προετοιμασία των παικτών των Πειραιωτών για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση. Κάθε άλλο, αφού αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της. Και ξέρουν πολύ καλά πως θα απαιτηθεί η μέγιστη συγκέντρωση και προσπάθεια προκειμένου να έρθει το 21ο τρίποντο σε 22 αγωνιστικές. Ετσι, οι πρωτοπόροι κρατούν χαμηλούς τόνους, μιλάνε με σεβασμό για τον αντίπαλό τους, αλλά έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, ώστε να πετύχουν τον στόχο τους.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/02/2016)

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει την προετοιμασία του

Συνεχίζει την προετοιμασία του

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Πέμπτης για τον Θρύλο, με τον Μάρκο Σίλβα να υπολογίζει ενόψει ΑΕΚ σε όλους τους άλλους παίκτες του πλην του τραυματία Ερνάνι και του τιμωρημένου Ζντιέλαρ.

Καμπιάσο για πολλούς λόγους

Καμπιάσο για πολλούς λόγους

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει γιατί ο Αργεντινός μέσος θα πρέπει να αγωνιστεί στο πλευρό του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο ματς του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.