Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ετσι γίνονται οι σωστές δουλειές

Ετσι γίνονται οι σωστές δουλειές
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 - 23:03

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Υπό κανονικές συνθήκες το παιχνίδι στην Τρίπολη θα ήταν σημαντικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Οι Αρκάδες είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της επαρχίας τα τελευταία χρόνια και κακός μπελάς για κάθε αντίπαλο. Στην Ελλάδα, όμως, ο Ολυμπιακός παίζει χωρίς αντίπαλο. Οι «εξυγιαντές» το έχουν ρίξει στην γκρίνια και την κακομοιριά και ο Θρύλος πανηγυρίζει τίτλους πριν καν σταματήσουμε να καίμε πετρέλαιο. Με τα κρύα, δηλαδή. Παρ’ όλα αυτά το ματς της Κυριακής είναι σημαντικό. Οχι τόσο για το αποτέλεσμα, αλλά για το τεστ που θα αρχίσουν να περνούν -αρχής γενομένης από το παιχνίδι αυτό- οι παίκτες του Ολυμπιακού. Το πρώτο βήμα έγινε με το ξεκάθαρο μήνυμα του Σίλβα ότι μένει και του χρόνου στο τιμόνι του Ολυμπιακού. Ετσι γίνονται οι σωστές δουλειές. Από νωρίς ξεκαθάρισμα της κατάστασης και έναρξη υλοποίησης του πλάνου της επόμενης σεζόν. Το οποίο φυσικά περιλαμβάνει και αξιολόγηση του ρόστερ. Εδώ τα πράγματα χωρίζουν: από τη μία μεριά είναι αυτοί που προπονούνται στο Ρέντη και περιμένουν την κλήση του Πορτογάλου για να παίξουν σε κάποιο ματς, και από την άλλη είναι όσοι παίζουν δανεικοί σε άλλες ομάδες. Με τους πρώτους, λοιπόν, έχει μια χρυσή ευκαιρία ο Πορτογάλος να ασχοληθεί πολύ στα ματς που μένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Να ρίξει λίγο περισσότερο στα βαθιά τον Κολοβό, να δώσει λίγο παραπάνω χρόνο συμμετοχής στον Τσιμίκα, να βάλει τον Καπίνο σε ρόλο βασικού, να βάλει περισσότερο τον Μπουχαλάκη. Να δει δηλαδή σε ποιους μπορεί και πρέπει να υπολογίζει και σε ποιους όχι. Παράλληλα με τη δουλειά αυτή πρέπει ο Σίλβα να αρχίσει να κοιτά πιο ζεστά και τους παίκτες του Ολυμπιακού που παίζουν αλλού: να κοιτάξει πιο ζεστά το θέμα του Γιαννιώτα που τα σπάει στην Κύπρο, να ρίξει καμία ματιά στον Αυλωνίτη, γενικά να κάνει πλήρη σκανάρισμα του δυναμικού που μπορεί να έχει στη διάθεσή του. Οσο πιο γρήγορα αρχίσει η υλοποίηση του πλάνου τόσο πιο καλά θα είναι τα πράγματα για την ομάδα. Και χειρότερα για τους… εξυγιαντές.

Κοίτα να δεις τι συμβαίνει όταν δεν σε θέλει. Τι εννοώ… Εκεί που ήταν έτοιμος ο Κοντονής μετά από αυτά που διαδραματίστηκαν τις τρεις μέρες με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ΤΣΟΥΛΟΥ και ΕUROPA, που χου, με τις απαράδεκτες ενέργειες ποδοσφαιριστών όπως αυτών του Μέσι, Νέιμαρ και Σουάρες, τον αποκλεισμό της μεγάλης κυρίας από τους Γερμανούς και της διαιτητικής σφαγής που υπέστη, τον αποκλεισμό όλων των γειτόνων μας Ιταλών από τις διοργανώσεις, τις προκλητικές αντιδράσεις του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Περέιρα που τον οδήγησαν να τιμωρηθεί και να βλέπει το ματς από την εξέδρα κ.λπ., κ.λπ., και είχε στα σκαριά απόφαση διακοπής και αυτών των διοργανώσεων, εκεί λοιπόν που αμέριμνος υπαγόρευε το κείμενο, τσουπ έρχονται FIFA και UEFA και του χαλάνε τα σχέδια.

Αφού, λοιπόν, τακιμιάσανε ενεργώντας με υπόγειες και επονείδιστες πράξεις, αποφάσισαν να αποστείλουν, άκουσον-άκουσον, επιστολή και μάλιστα τελεσίγραφο για άρση της απόφασης ματαίωσης του θεσμού του Κυπέλλου και αν δεν συμμορφωθούν οι αρμόδιοι, θα υπάρξουν συνέπειες για τον ελληνικό ποδόσφαιρο… Τι συνέπειες; Αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις. Μωρέ μήπως γι’ αυτό ετοίμαζε τη διακοπή τους; Βρε, μήπως τον είχαμε παρεξηγήσει; Μήπως είναι μέγας γκουρού; Μήπως με αυτή του την ενέργεια θα έβαζε τέλος στο σαθρό σύστημα και των ευρωπαϊκών θεσμών, οπότε δεν θα υπάρχει λόγος οι ελληνικές ομάδες να σκοτίζονται για τη συμμετοχή τους και να διαταράσσουν τις πολύ καλές σχέσεις, την άμιλλα και το αθλητικό ιδεώδες που έχουν μεταξύ τους; Βρε λες;

Σκάνδαλο στο Μόναχο (και όχι στην Τούμπα)!
Ωπα, τι έγινε, ρε παιδιά; Η «κόκκινη» ΕΠΟ εξαφάνισε την ποινή της Παοκάρας για το μπουκάλι στον Λαζαρίδη; Πού είναι οι αντικειμενικοί να αναδείξουν το σκάνδαλο; Γαργάρα… Ακόμα μία είδηση στα τελευταία νέα και ξεμπερδέψαμε… Οπως, φυσικά, είχε γίνει και με τα μαχαιρώματα στο Περιστέρι και τα «δικαιολογημένα» ντου αγανακτισμένων οπαδών σε Λεωφόρο και Τούμπα. Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο ειδήσεις-σκάνδαλα που τα περνάνε στο ντούκου, αλλά βαριέμαι αφόρητα. Ασε που είναι και πολλά και η στήλη μικρή να τα χωρέσει.
Πλάκα-πλάκα, πρέπει να ζούμε από τις πιο διεφθαρμένες στιγμές του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τις ευθύνες να βαραίνουν αυτούς που σηκώνουν το δάχτυλο και δείχνουν επικριτικά τον Ολυμπιακό. Αν κάτσεις και βάλεις κάτω όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί από την αρχή της σεζόν, θα καταλήξεις σίγουρα στο παραπάνω συμπέρασμα. Εχουν στήσει όλοι μαζί μια μηχανή λάσπης και αποπροσανατολισμού για να μπορούν μεμονωμένα να επηρεάζουν καταστάσεις και πρόσωπα προς όφελός τους. Ο καθένας έχει τον τρόπο του και όλοι μαζί χτυπάνε τον Ολυμπιακό.

Φανταστείτε τι θα γινόταν στο φετινό πρωτάθλημα εάν ο Ολυμπιακός δεν είχε τόσο μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του. Να μην είχε κάνει αυτές τις μεταγραφές ή και να μην είχε καταφέρει η ομάδα να κάνει τόσο σπουδαία αποτελέσματα. Δεν συζητάω τι θα γινόταν αν έπεφτε κάποιο μπουκάλι στο Καραϊσκάκη…
Θα κλείσω με τη ματσάρα που έγινε στο Μόναχο και την απόλυτη αποθέωση του ποδοσφαίρου. Τα είχε όλα αυτό το ματς, όλα αυτά που κάνουν Βασιλιά των σπορ το ποδόσφαιρο. Μέσα σε αυτά είναι και τα διαιτητικά λάθη, μικρά ή μεγάλα. Να το καταργήσουμε και το Τσου Λου;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/03/2016)

Διαβάστε επίσης

Εμείς τη «δουλειά» μας...

Εμείς τη «δουλειά» μας...

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην Τρίπολη από τον Αστέρα για την 27η αγωνιστική της Super League. Live στο gavros.gr, 19:30, NS1...

Φτιάχνει τον δικό του Ολυμπιακό!

Φτιάχνει τον δικό του Ολυμπιακό!

Το ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει αυτό το καλοκαίρι προκειμένου να φτιάξει έτσι όπως ονειρεύεται τον Ολυμπιακό, θα έχει ο Μάρκο Σίλβα, όπως γράφει στο σημερινό του φύλλο ο «ΓΑΥΡΟΣ».

Ο φάκελος των μεταγραφών

Ο φάκελος των μεταγραφών

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει για τον προγραμματισμό του Ολυμπιακού, ο οποίος θα διαμορφωθεί ανάλογα με το αν το συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα θα χρειαστεί να παίξει προκριματικά ή θα περάσει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.