Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μήπως θέλετε δικαστές… Κινέζους;

Μήπως θέλετε δικαστές… Κινέζους;
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 - 01:16

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Ειλικρινά, ρε μπαγάσηδες, δεν σας καταλαβαίνω. Και μιλάω για όσους έχουν κάνει κωλοτούμπα που θα ζήλευε και η Νάντια Κομανέντσι. Εσείς, ρε μάστορες, δεν βγαίνατε στον δρόμο για να πανηγυρίσετε που ο Κοντονής επέβαλε την τοποθέτηση τακτικών δικαστών στο ποδόσφαιρο; Εσείς δεν λέγατε σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις για το τέλος της ανισονομίας και το άνοιγμα μιας νέας σελίδας στο ποδόσφαιρο;

Για ποιο λόγο σκούζετε τώρα, ρε μάγκες; Εσκουζαν οι Παναθηναϊκοί για όσα έπαθαν μετά τις καφρίλες στη Λεωφόρο, σκούζουν σήμερα οι ΠΑΟΚτσήδες που πήραν ανά χείρας τον λογαριασμό για τα μπάχαλα στο ματς με τον Ολυμπιακό, αύριο θα σκούζουν και οι ΑΕΚτσήδες για την τιμωρία που θα φάνε για όσα έκαναν οι κάφροι στο Περιστέρι. Με άλλα λόγια… Τότε άπαντες οι «εξυγιαντές» το είχαν ρίξει στο πανηγύρι διότι πίστευαν ότι οι τακτικοί δικαστές θα δίκαζαν με βάση όσα αυτοί λένε ότι ισχύουν και όχι με βάση την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι στα γήπεδα των «κατατρεγμένων» γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος, ενώ στο Καραϊσκάκη παίζεται μόνο μπαλίτσα.

Δεν τολμάει να πάει ο Ολυμπιακός σε κάποιο γήπεδο και γίνεται πανικός: μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο, πετάνε φωτοβολίδες σημαδεύοντας παίκτες και προπονητές και οι ούγκανοι κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην τελειώσουν οι αγώνες. Για ποιο λόγο, λοιπόν, σκούζετε; Μήπως θέλετε να βγάλουμε και αυτούς τους τακτικούς δικαστές και να βάλουμε τίποτις άτακτους; Μήπως θέλετε δικαστές από την… Κίνα για να κάνουν τους Κινέζους όταν κάνετε τις ματσακωνιές σας; Ή μήπως θέλετε να στήσουμε μια πειθαρχική επιτροπή με εσάς μπας και γίνει «δίκαιο» -όπως εσείς αντιλαμβάνεστε την έννοια δίκαιο- το σύστημα.

Αντί να προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα που σας τρώει, το πρόβλημα που σας προκαλούν αυτοί που εσείς προστατεύετε, ρίχνετε την μπάλα ξανά στα μνήματα και βγάζετε στη σέντρα τους… κακούς τους δικαστές που διαβάζουν τον κανονισμό και σας ρίχνουν στο κεφάλι όσα αναλογούν. Γελάει ο κόσμος…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/03/2016)

Διαβάστε επίσης

Σφίγγει ο κλοιός

Σφίγγει ο κλοιός

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει για τη δικαστική κόντρα της ΕΠΟ με την πολιτεία με αφορμή την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να διακόψει οριστικά το Κύπελλο Ελλάδας.