Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος έχει νιάτα και ταλέντο, την (ευρω)εμπειρία έχει ανάγκη...

Ο Θρύλος έχει νιάτα και ταλέντο, την (ευρω)εμπειρία έχει ανάγκη...
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 - 19:13

ΓΡΑΦΕΙ Ο: ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

Ημουν και παραμένω υπέρμαχος της άποψης των περισσότερων τεχνικών διευθυντών, πως το ιδανικό για κάθε σύλλογο είναι να αποκτά ποδοσφαιριστές σε «καλή» ή μικρή ηλικία, ώστε να μπορεί να εκμεταλλευτεί τα καλύτερα ποδοσφαιρικά τους χρόνια και παράλληλα να υπάρχει επενδυτική προοπτική. Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια έχει πορευτεί σε αυτή την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να έχουν αποκτηθεί πολλοί ποδοσφαιριστές σε σούπερ ηλικία (20-27), που έλαμψαν και εν συνεχεία έκαναν (και συνεχίζουν να κάνουν) την πορεία τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και φέτος.

Με τη διαφορά, όμως, ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ την εμπειρία και την ικανότητα στη διαχείριση δύσκολων στιγμών. Η απόκτηση του Ντιεμερσί Μποκανί, πέραν του ότι αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα την επιθετική παραγωγή του Ολυμπιακού, είναι σαφές ότι έγινε και με γνώμονα την πορεία του Αφρικανού στράικερ στα ευρωπαϊκά γήπεδα και τις παραστάσεις του σε καταστάσεις πίεσης και αφόρητου «πρέπει». Και ο Ολυμπιακός ΠΡΕΠΕΙ να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Πρέπει να πάρει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Πρέπει να νικάει και να παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Νομίζω ότι με την ίδια λογική αναμένεται να κινηθούν οι Πειραιώτες και σε κάποιες ακόμη θέσεις, ειδικά στην άμυνα. Εκεί όπου η εμπειρία και η προσωπικότητα παίζουν σημαντικό ρόλο. Ηδη για την περίπτωση του Ελισέου έχετε ενημερωθεί από τον «ΓΑΥΡΟ» και όλα δείχνουν ότι ο Πορτογάλος θα είναι (εκτός απροόπτου) ο αριστερός μπακ που θα αποκτηθεί για βασικός τη νέα χρονιά. Επίσης, η επιλογή να γίνει κίνηση για τον Γκονζάλο Ροντρίγκες, που παραμένει βασικός στόχος για την άμυνα, είναι ένα ακόμη μήνυμα για την πολιτική του Θρύλου στις επιλογές των παικτών-κλειδιά.

Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές, άλλωστε, πέραν του ότι μπορούν να προσφέρουν άμεσα, υπάρχει επιθυμία να αποτελέσουν πρότυπα, «δασκάλους» για τους νεαρούς και γεμάτους ταλέντο ποδοσφαιριστές που διαθέτει ήδη ο σύλλογος. Είτε αυτοί προέρχονται από την εντυπωσιακή «παραγωγή» της Ακαδημίας είτε από εκείνους που έχουν αποκτηθεί τα τελευταία χρόνια.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Οι επαφές του Ολυμπιακού με υποψήφιους στόχους είναι καθημερινές. Και οι προτάσεις το ίδιο. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, ήρθε στο προσκήνιο μία περίπτωση που είχε απασχολήσει πάρα πολύ έντονα τους «ερυθρόλευκους». Παλαιότερα. Οχι πολύ παλαιότερα. Αλλά τους είχε απασχολήσει σοβαρά και είχε γίνει «μάχη». Ο εν λόγω παίκτης άρεσε πάντα και είναι σε τόσο καλή ηλικία, που η περίπτωσή του αυτομάτως μπήκε στη διαδικασία διαβούλευσης. Και δεν αποκλείεται οι αρμόδιοι για τις αποφάσεις να προχωρήσουν άμεσα το θέμα, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση... στη βράση κολλάει το σίδερο. Εντός των επόμενων 2-3 ημερών αναμένεται να έχουμε εξελίξεις.

Ο Λεονάρντο Κούτρης δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής. Και σίγουρα είναι παράλογο να υποτιμάται τόσο από ορισμένους. Ενα παιδί μόλις 21 ετών, με βραζιλιάνικο αίμα, με τέτοια δύναμη, ταχύτητα, έκρηξη και ποιότητα στο παιχνίδι του, δεν μπορείς να το υποτιμάς. Ηδη ο «μικρός» επιβεβαιώνει τα πολύ καλά λόγια που τον ακολουθούν από τον Εργοτέλη και τον ΠΑΣ. Και μην αποκλείσετε να κάνει την έκπληξη...

Πρόθεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι να κάνουν αναπροσαρμογές σε αρκετά συμβόλαια ποδοσφαιριστών τους. Ηδη οι συζητήσεις με ορισμένους εξ αυτών έχουν «τρέξει» και υπάρχει αισιοδοξία ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα «πέσουν» και οι σχετικές υπογραφές. Με τους παίκτες που αφορά το θέμα να αποδέχονται τους όρους του Θρύλου ή να αναζητούν αλλού την ποδοσφαιρική τους τύχη...

Ο ΕΝΡΟΤΕ ΚΑΙ Ο... ΟΦΟΕ

Ο Κριστόφ Ενροτέ εμφανίστηκε και πάλι δυναμικά στο μεταγραφικό προσκήνιο του Ολυμπιακού. Ο Βέλγος ατζέντης, που είχε φέρει τον Κέβιν Μιραλάς στον Πειραιά, είχε αρκετό καιρό να κάνει δουλειά με τους «ερυθρόλευκους», αλλά η μεταγραφή του Ντιεμερσί Μποκανί έκανε αρκετό θόρυβο και δημιούργησε μία σειρά από σενάρια για τις επόμενες κινήσεις του Θρύλου. Διότι ο Ενροτέ είναι εκπρόσωπος και του Βαντίς Οτζίτζα-Οφοέ. Του βασικού μεταγραφικού στόχου του Μπέσνικ Χάσι (μαζί με τον Ντεφούρ) για τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Και επειδή το συμβόλαιο του διεθνούς Βέλγου μέσου με τη Λέγκια τελειώνει σε μόλις έναν χρόνο, είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις...

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΕΛ

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θέλουν να κάνουν πολύ προσεκτικά την επιλογή του ακραίου επιθετικού που θα αποκτηθεί άμεσα (ένας ακόμη μπορεί θα έρθει, εφόσον υπάρξει πώληση). Και γι’ αυτόν τον λόγο κινούνται με άκρα μυστικότητα, όπως και στην περίπτωση του Μπονγκοντά. Ο Βάις δεδομένα «υπάρχει». Οπως και ο Τζόελ Κάμπελ. Με τον Κοσταρικανό να επιθυμεί για πρώτη φορά τόσο πολύ την επιστροφή του στην Ελλάδα και τον Θρύλο. Διότι βλέπει ότι η καριέρα του πήρε λάθος πορεία την τελευταία διετία.

Διαβάστε επίσης

Ενα τέρας δύναμης με τεράστια καρδιά!

Ενα τέρας δύναμης με τεράστια καρδιά!

Μεγάλο αφιέρωμα: Ο γεννημένος γκολτζής Ντιεμερσί Μποκανί, τα χτυπήματα της μοίρας και τα επιτεύγματα μίας πορείας συνδεδεμένης με τα… αντίπαλα δίχτυα