Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ποσοστό της Λέγκια χαλάει τους Πορτογάλους

Το ποσοστό της Λέγκια χαλάει τους Πορτογάλους
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 - 10:36

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Ψηλά στον μεταγραφικό κατάλογο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει μπει ο Βάντις Οτζίτζα Οφόε, τον οποίο εκτίμησε ο προπονητής της από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στο Champions League. Εκτός, όμως, από τον Ζόρζε Ζέσους τον 28χρονο Βέλγο θέλουν και στην Πόρτο, η διοικηση της οποίας κινείται πιο γρήγορα για να προλάβει τους συμπατριώτες της, που είναι αντίπαλη ομάδα και για τον εγχώριο τίτλο.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και για τις δύο διεκδικήτριες του Οτζίτζα. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ για τον αγοράσει το καλοκαίρι από την Λέγκια, η οποία έχει βάλει και ποσοστό μεταπώλησης 20%, σύμφωνα με όσα τονίζουν στην Πολωνία. Λέγεται, μάλιστα, στην χώρα της Βόρειας Ευρώπης ότι το συγκεκριμένο ποσοστό «χαλάει» τους Πορτογάλους.

Ακόμα κι αν στον Ολυμπιακό αποφάσιζαν να τον παραχωρήσουν έναντι του ίδιου ποσού που τον αγόρασαν, τότε και πάλι θα πρέπει να γίνει αύξηση της τάξης του 20%, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν πίσω τα χρήματα που δαπάνησαν. Από ‘κει και πέρα ο Οτζίτζα κοστολογείται σχεδόν με τα διπλά χρήματα από τα 2,5 εκατ. ευρώ που ελπίζουν στην ιβηρική χώρα ότι θα τον αγοράσουν κι αν δεν ανέβουν θεαματικά, τότε ο Βέλγος θα μείνει στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι στις χειμωνιάτικες μεταγραφές για να αποκτήσεις έναν ποδοσφαιριστή που κάνει την διαφορά το κόστος είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το καλοκαίρι, γιατί και για την ομάδα που θα τον χάσει θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να τον αντικαταστήσει επάξια. Οι «ερυθρόλευκοι» έτσι κι αλλιώς δεν έχουν διάθεση να παραχωρήσουν τον Οτζίτζα, εκτός κι αν οι Πορτογάλοι (Πόρτο ή Σπόρτινγκ) αποφασίσουν να ανεβάσουν τις προσφορές τους πολύ ψηλά και δεν θα είναι έξυπνη επιλογή μια άρνηση.

Από ‘κει και πέρα επειδή πολλά λέγονται και επαναλαμβάνονται στο εξωτερικό για την φοβία που νιώθει ο Οτζίτζα στην Ελλάδα, μετά την κλοπή στο σπίτι του, οι ιθύνοντες του Θρύλου έχουν φροντίσει να βάλουν μέχρι και ιδιωτική ασφάλεια, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος τις οικίες των ξένων ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε επίσης

Προς... ΗΠΑ ο Μαρτίνες

Προς... ΗΠΑ ο Μαρτίνες

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Νίκολας Μαρτίνες παρευρέθηκε πρόσφατα στην προπόνηση της Φιλαντέλφια Γιούνιον.