Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιότητα και ισορροπία τα ζητούμενα

Ποιότητα και ισορροπία τα ζητούμενα
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 - 11:47

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Για να δούμε τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός, ας θυμηθούμε πρώτα τι έχει. Διότι καλά είναι να συζητάμε για μεταγραφές, αλλά να ξέρουμε και που πονάει η ομάδα.

Στον άσο, λοιπόν, υπάρχουν ο Προτό και ο Χουτεσιώτης. Στην άμυνα υπολογίζονται οι Ομάρ, Κούτρης και Φιγκέιρας για τα άκρα και οι Ένγκελς, Σισέ, Μποτία και Νικολάου για το κεντρικό δίδυμο, με τον Βούκοβιτς να περισσεύει και να αποτελεί ερωτηματικό. Στη μεσαία γραμμή υπάρχουν οι Ρομαό, Ταχτσίδης, Ζιλέ και Ανδρούτσος (σ.σ. ο τελευταίος μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί πολύ ως εξτρέμ, αλλά 8άρι είναι κυρίως), ενώ ο Λεμονής φαίνεται να υπολογίζει ως εναλλακτική τον Μάρτινς και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει με τον Οφοε. Μπροστά τέλος οι Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς είναι σίγουροι, ενώ όσον αφορά στους Σεμπά και Πάρντο θα είναι έκπληξη αν συνεχίσουν και οι δύο να φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού μέσα στο 2018.

Στο σύνολο οι προαναφερόμενοι είναι 22, αλλά δεν θα μείνουν όλοι. Τον δρόμο των Καπίνο, Καρσελά, Μίλιτς και Ζντιέλαρ (συν τον Εμενίκε που συνεχίζει να κάνει τουρισμό), είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και κάποιοι ακόμα, οπότε το μικρό και ευέλικτο ρόστερ που έχει ζητήσει ο Λεμονής υπάρχει ήδη. Και επειδή με τις έξτρα αποχωρήσεις θα… παραγίνει μικρό, το ζητούμενο είναι οι προσθήκες που θα γίνουν πέρα από ποιότητα να προσφέρουν και ισορροπία.

Δεν γίνεται να έχει έξι κεντρικά χαφ ο Ολυμπιακός (με τον Ζντιέλαρ ήταν εφτά!) και ένα μόλις καθαρόαιμο εξτρέμ (Πάρντο). Δεν γίνεται να έχει πέντε στόπερ (συν τον Ρομαό που μπορεί να παίξει τη θέση) και να μην έχει δεύτερο αριστερό μπακ. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν το συντομότερο, ώστε η ομάδα να είναι παντοδύναμη στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν. Ο Ολυμπιακός παρά τις αστοχίες στις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, έχει ένα πολύ καλό βασικό κορμό. Απλά χρειάζεται ποιοτικές λύσεις σε συγκεκριμένες θέσεις και ένα ρόστερ που θα έχει μεγαλύτερη ισορροπία…

Διαβάστε επίσης

«30άρισε» ο Φορτούνης!

«30άρισε» ο Φορτούνης!

Διαβάστε στο gavros.gr γιατί ο Έλληνας μέσος είναι από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Προς... ΗΠΑ ο Μαρτίνες

Προς... ΗΠΑ ο Μαρτίνες

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Νίκολας Μαρτίνες παρευρέθηκε πρόσφατα στην προπόνηση της Φιλαντέλφια Γιούνιον.