Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι απαντήσεις στο ερώτημα γιατί ο Ολυμπιακός είναι πρώτος! (pics)

Οι απαντήσεις στο ερώτημα γιατί ο Ολυμπιακός είναι πρώτος! (pics)
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 - 14:47

Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος Ελλάδας. Οι Πειραιώτες, έχουν βελτιωθεί σε σχέση με την αρχή της σεζόν και σιγά σιγά ο Τάκης Λεμονής έχει καταφέρει να κάνει τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει, να λειτουργούν ως ομάδα. Δεν κάνει δοκιμές, βάζοντας τους στόπερ, χαφ και τους χαφ, στόπερ, όπως έκανε ο Μπέσνικ Χάσι, αλλά ο καθένας παίζει στη θέση του και έχοντας αυτό ως αρχή, ο κόουτς έχει καταφέρει να κάνει την ομάδα να παίζει καλύτερα, αλλά και να είναι πρώτη, πέραν στη βαθμολογία και σε άλλους τομείς. Και δεν είναι και λίγοι, μάλιστα, αφού ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στα γκολ, στα γκολ ανά τελικές, στις ασίστ, στα γεμίσματα και στις πάσες. Με την αναλυτική αναφορά σε κάθε έναν από αυτούς να εξηγεί ορισμένα πράγματα.

Αναλυτικά...

Γκολ

Πρώτος λοιπόν στα γκολ ο Ολυμπιακός, έχοντας οκτώ περισσότερα από τον ΠΑΟΚ, 10 από την ΑΕΚ, 12 από τον Ατρόμητο και 13 από τον Πανιώνιο. Ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά σε αυτόν τον τομέα και δεν είναι τυχαίο πως στην πλειονότητα των αγώνων του σερί, η ομάδα έβαλε από τρία γκολ και πάνω. Λογικό λοιπόν να αποκτηθούν 18 πόντοι και ο Θρύλος να κάνει το ντεμαράζ, έχοντας τον Καρίμ Ανσαριφάρντ πρώτο σκόρερ με επτά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 32
Π.Α.Ο.Κ. Π.Α.Ο.Κ. 24
A.E.K. A.E.K. 22
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 20
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19

Γκολ/τελικές προσπάθειες

Σε αυτή την κατηγορία, όσο πιο μικρός είναι ο αριθμός, τόσο πιο αποδοτική είναι κάθε ομάδα. Βλέπουμε πως απουσιάζουν οι υπόλοιποι διεκδικητές, κάτι που δείχνει πως επιχειρούν πολλές περισσότερες προσπάθειες για να βάλουν γκολ. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και κάθε έξι σουτ, η ομάδα βάζει ένα γκολ. Δύο στις 12, τρία στις 18 κ.ο.κ. Ένα ενδιαφέρον στατιστικό που φανερώνει πως ο Θρύλος είναι πιο εύστοχος από τους άλλους, καθώς σημειώνει γκολ σε λιγότερες προσπάθειες από ό,τι κάνουν οι αντίπαλοί του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 7.1
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 7.3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 7.6
Α.Ε.Λ. Α.Ε.Λ. 7.8

Ασίστ

Μια στατιστική κατηγορία που δείχνει πόσο αποτελεσματική είναι μια ομάδα πριν μπει το γκολ. Οι τελικές πάσες είναι θέμα και μεγάλη σημασία παίζουν στην τελική έκβαση ενός αποτελέσματος. Ο Θρύλος είναι πρώτος και εδώ, έχοντας 19 στο ενεργητικό του. Και όλοι οι άλλοι ακολουθούν. Η ομάδα έχει πάρει φόρα και οι 19 ασίστ έχουν άμεση συνάρτηση με τα 32 γκολ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πως αυτοί που τις μοιράζουν, κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19
Π.Α.Ο.Κ. Π.Α.Ο.Κ. 14
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 13
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 13
A.E.K. A.E.K. 13

Γεμίσματα

Ακόμα ένας τομέας κατά τον οποίο μια ομάδα αρχίζει την επίθεσή της. Δεν την τελειώνει συνήθως, όπως τα γκολ και οι ασίστ, αλλά τη δημιουργεί. Και αναλόγως πώς θα πάει η φάση, μπορεί να θεωρηθεί και ασίστ. Περιττό να αναφερθεί πως ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και εδώ. Όχι μόνο έχει τα περισσότερα γεμίσματα (402), αλλά έχει και τα περισσότερα πετυχημένα (127). Αυτά δηλαδή που βρήκαν παίκτη της ομάδας και όχι αντίπαλο. Μεγάλη διαφορά για τον Ολυμπιακό, που δείχνει πως όχι μόνο πιέζει την αντίπαλη εστία, αλλά οι περισσότερες «απόπειρές» του είναι πετυχημένες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 127/402
Π.Α.Ο.Κ. Π.Α.Ο.Κ. 114/379
A.E.K. A.E.K. 111/393
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 107/324
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 102/320

Πάσες

Τέλος, υπάρχει και ο τομέας των πασών. Εκεί δηλαδή όπου αρχίζει όλο το παιχνίδι των ομάδων. Από τις πάσες εξαρτάται το πόσο εύκολα ή δύσκολα θα φτάσει μια ομάδα στην αντίπαλη περιοχή. Και από εκεί και πέρα, όσες περισσότερες, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό κατοχής της μπάλας. Η μοναδική ομάδα που έχει ξεπεράσει τις 1.000 πάσες στο πρωτάθλημα, είναι φυσικά ο Ολυμπιακός, ο οποίος βελτιώνεται εντυπωσιακά με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του και πιέζει σαν μέγγενη τους αντιπάλους στην περιοχή τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1051
A.E.K. A.E.K. 991
Π.Α.Ο.Κ. Π.Α.Ο.Κ. 951
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 913
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 859

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Διαβάστε επίσης

Όλο το παρασκήνιο με Καρσελά

Όλο το παρασκήνιο με Καρσελά

Δεν ήταν τυχαία η παρουσία του Μαροκινού στον αγώνα της Σταντάρ με τη Σιντ Τρούιντεν - Τι σημαίνει αυτή και σε ποιο στάδιο βρίσκεται τώρα η υπόθεση.

Ξανά εκτός αποστολής ο Μιραλάς

Ξανά εκτός αποστολής ο Μιραλάς

Ο Βέλγος άσος δεν βρίσκεται στην 18αδα της Εβερτον στον αγώνα με την Γουέστ Μπρομ, παρότι τα «ζαχαρωτά» ταξίδεψαν στο Μπέρμιγχαμ με πολλές και σημαντικές απουσίες.

«30άρισε» ο Φορτούνης!

«30άρισε» ο Φορτούνης!

Διαβάστε στο gavros.gr γιατί ο Έλληνας μέσος είναι από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.