Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χρειάζεται βοήθεια ο Προτό

Χρειάζεται βοήθεια ο Προτό
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 - 18:27

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού, ώστε να προετοιμαστούν για τον β’ γύρο του πρωταθλήματος. Στο πρώτο μισό της σεζόν αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι η πιο δημιουργική ομάδα, με την καλύτερη και πιο αποτελεσματική επίθεση, όμως υστερούν στο αμυντικό σκέλος.

Τα 16 γκολ που έχουν δεχθεί οι πρωταθλητές είναι μια μέση επίδοση, καθώς είναι στην 8η θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις ομάδες της πρώτης εξάδας όλες –πλην του Πανιωνίου που έχει παραβιαστεί επίσης 16 φορές η εστία του- είναι πιο σφικτές στα μετόπισθεν, όπως αναδεικνύονται και μέσα από τους αριθμούς.

Φυσικά απλά μιλάμε για την μαθηματική επιβεβαίωση όσων βλέπουμε στους αγώνες του Ολυμπιακού, καθώς σε κάθε ματς ο αντίπαλος του κάνει σημαντικές ευκαιρίες και μόνο σε 3 από τα 15 της Super League, δεν έχει δεχθεί γκολ. Και επειδή τα πράγματα θα δυσκολέψουν στον β’ γύρο θα πρέπει το βάρος να πέσει στην άμυνα και έτσι θα υπάρχει και μεγαλύτερη σιγουριά στην επίθεση, οπότε και καλύτερη ισορροπία.

Το πρώτο που είχε διαπιστώσει ο Τάκης Λεμονής και προσπάθησε να βελτιώσει είναι η ανασταλτική λειτουργία. Ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια υπήρχε σοβαρός ο κίνδυνος του διασυρμού, αν δεν πήγαινε σε πιο συντηρητικά σχήματα. Κατηγορήθηκε που έπαιζε με ψευτοεννιάρι, αλλά με τον Τζούρτζεβιτς εκτός φόρμας, τον Ανσαριφάρντ εκτός λίστας και τον Εμενίκε εκτός κλίματος, η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχαν και λύσεις.

Σίγουρα το ένα ζητούμενο είναι να υπάρχει μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ όλους στο μαρκάρισμα και πιο σωστή αλληλοκάλυψη. Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός παίζει με δύο επιθετικά ακραία μπακ, είναι λογικό στα πολλά ανεβάσματά τους να μένουν κενοί χώροι στα μετόπισθεν. Εκεί είναι ευθύνη τόσο των ποδοσφαιριστών που παίζουν μπροστά τους, όσο και των άλλων χαφ, πλην του Ρομαό, ο οποίος έτσι κι αλλιώς βοηθάει, να συνεισφέρουν στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι δεν είναι απλό να τιθασεύσουν τους εγωισμούς τους οι μεσοεπιθετικοί παίκτες, όμως υπάρχει μια αλλαγή νοοτροπίας και έχει αρχίσει να φαίνεται ξεκάθαρα από την διάθεση του Φορτούνη και του Μάριν να συμμετέχουν και ανασταλτικά.

Από την άλλη, έχουν γίνει και ορισμένα σημαντικά ατομικά λάθη, τα οποία θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο στον β΄γύρο. Το πρόγραμμα είναι θεωρητικά πιο δύσκολο, αν και περιμένει να υποδεχθεί στο Καραϊσκάκη την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα θα «μιλήσει» η έδρα σε αυτά τα παιχνίδια, όμως πρέπει και στα εκτός έδρας να φανεί το ίδιος δυνατός ο Ολυμπιακός.

Το ξεκίνημα στην Λάρισα είναι δύσκολο, όμως η ομάδα έχει μάθει να ξεπερνάει τα εμπόδια και γι’ αυτό έχει σαρώσει τους τίτλους στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Μπερδεύτηκε ο Οικονόμου

Μπερδεύτηκε ο Οικονόμου

Aντί να πει ότι πήρε μεταγραφή σε μια ομάδα με μεγάλα προβλήματα, είπε ότι έγινε μέλος μιας μεγάλης ομάδας που αντιμετωπίζει προβλήματα!

Επιμένουν για Ονζεντά, «σφήνα» από Μακελελέ

Επιμένουν για Ονζεντά, «σφήνα» από Μακελελέ

Στο κόλπο για τον 22χρονο εξτρέμ διατηρούν τον Ολυμπιακό στο εξωτερικό, όμως τον θέλει και ο πρώην άσος της Παρί για να βοηθήσει, ώστε να κρατήσει Εουπέν στην α’ κατηγορία του Βελγίου.

Αυξημένος ο μέσος όρος εισιτηρίων

Αυξημένος ο μέσος όρος εισιτηρίων

Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε έναν μέσο όρο 18.044 θεατών στο Καραϊσκάκη. Φέτος είναι ήδη στις 19.544 και στο δεύτερο γύρο περιμένει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.