Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κόσμος παντοτινός πρωταθλητής!

Κόσμος παντοτινός πρωταθλητής!
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 - 12:42

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Χρωστάμε το πρωτάθλημα στον κόσμο μας», είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε πρόσφατα στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας. Και να είστε σίγουροι ότι δεν είπε τυχαία κάτι τέτοιο, έστω κι αν αυτές οι ατάκες είναι πολύ συνηθισμένες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στον Ολυμπιακό, όμως, έχουν πολλούς λόγους να θέλουν να χαρίσουν και το φετινό πρωτάθλημα στον κόσμο τους. Θέλετε να αναφερθούμε στον πιο πρόσφατο. Η ομάδα έπαιξε Δευτέρα με τη Λαμία στο Καραϊσκάκη και παρά το γεγονός ότι εκείνη τη μέρα υπήρχε γενική απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις εξέδρες βρέθηκαν περίπου 17.000 οπαδοί. Για να είμαστε ακριβείς κόπηκαν 16.532 εισιτήρια, που για εργάσιμη μέρα στην οποία δεν κυκλοφορούσαν λεωφορεία και τρένα, που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος για να φτάσει στο Καραϊσκάκη, ήταν πάρα πολλά.

Για να καταλαβαίνουμε και τις διαφορές, η ΑΕΚ έπαιξε Κυριακή με τα Γιάννενα, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις εξέδρες βρέθηκαν μόλις 6.000 οπαδοί της (σ.σ. 6.014 ήταν τα εισιτήρια). Κατά τα άλλα ο κόσμος της ΑΕΚ διψάει για πρωτάθλημα, ενώ ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι... κορεσμένος και έχει απομακρυνθεί από την ομάδα. Αν έπαιζε Δευτέρα η ΑΕΚ με τα Γιάννενα, με απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μεταξύ συγγενών και φίλων θα είχε γίνει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός, όμως, μάζεψε σχεδόν 17.00 κόσμο στο Καραϊσκάκη, μ' ένα αντίπαλο μάλιστα λιγότερο εμπορικό από τα Γιάννενα. Γι' αυτό ακριβώς αυτός ο κόσμος αξίζει να πανηγυρίσει και το φετινό πρωτάθλημα. Διότι είναι παντοτινός πρωταθλητής ο κόσμος του Θρύλου!

Διαβάστε επίσης

Χρόνια Πολλά στον «σκύλο» (pic)

Χρόνια Πολλά στον «σκύλο» (pic)

Ο Αλεξί Ρομαό έχει τα γενέθλιά του σήμερα και η ΠΑΕ Ολυμπιακός ευχήθηκε τα καλύτερα - Περιττό να αναφερθεί πως είναι ένας από τους καλύτερους ο Τογκολέζος.

Προτροπές στον Φορτούνη (pic)

Προτροπές στον Φορτούνη (pic)

Δεν ξέρουμε αν ο Βράνιες παίξει ενάντια στον Ολυμπιακό, έτσι όπως κάνει. Δεν ξέρουμε αν θα είναι έτοιμος, όπως είχε γράψει. Ο Φορτούνης, πάντως, θα είναι. Δείτε ποιος τον προτρέπει...