Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μέτρια άμυνα ή κακή ανασταλτική λειτουργία;

Μέτρια άμυνα ή κακή ανασταλτική λειτουργία;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 - 10:45

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Το μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα του Ολυμπιακού φέτος αποτυπώνεται στο στατιστικό των γκολ που έχει δεχθεί στο πρωτάθλημα. Η «ερυθρόλευκη» εστία έχει παραβιαστεί 21 φορές σε 21 αγώνες, δηλαδή έχει δεχθεί περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα της πρώτης πεντάδας στην βαθμολογία.

Ακόμα και ο Πανιώνιος, που βρίσκεται 12 πόντους πίσω από τον Θρύλο, έχει δεχθεί 20 γκολ, ήτοι ένα λιγότερο. Και ο Ατρόμητος έχει σαφέστατα καλύτερη λειτουργία στην άμυνα με 14 γκολ παθητικό, 11 γκολ έχει δεχθεί η ΑΕΚ και 8 γκολ ο ΠΑΟΚ.

Έτσι γίνεται ρητορικό το ερώτημα αν φταίει μόνο η μέτρια άμυνα του Ολυμπιακού ή κακή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, καθώς συμβαίνουν και τα δύο. Ήταν εμφανές και στο Περιστέρι ότι από την μια μεριά δεν έβγαιναν τα μαρκαρίσματα και από την άλλη οι άσχημες τοποθετήσεις και αντιδράσεις των μπακ (ακραίων και κεντρικών) πλήγωσαν τους «ερυθρόλευκους» με 2 γκολ.

Επιθετικά υπάρχει πλούσιο ταλέντο, όμως στα ματς με μεγάλο βαθμό δυσκολίας παίζει ρόλο πως εργάζεται όλη η ομάδα για να διαφυλάξει τα νώτα της. Όταν μαρκάρουν μόνο όσοι είναι κοντά στην μπάλα και οι υπόλοιποι «κάθονται» είναι λογικό οι αντίπαλοι να βρίσκουν ελεύθερους χώρους για να κάνουν την ζημιά.

Ο Όσκαρ Γκαρσία έχει, πλέον, την ευθύνη να βρει λύσεις και στον συγκεκριμένο τομέα, διότι η ιστορία του Ολυμπιακού επιβάλλει να ολοκληρώσει με αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα και να πάρει το μάξιμουμ των βαθμών στις 9 αγωνιστικές που απομένουν.

Διαβάστε επίσης

Όταν δεν έχεις καθαρό μυαλό!

Όταν δεν έχεις καθαρό μυαλό!

Η… τρέλα του Τζούρτζεβιτς που του έχει γυρίσει μπούμερανγκ και το σκηνικό που δείχνει πως ο Σέρβος συνεχίζει να λειτουργεί ανώριμα.

Η απόφαση για Τζούρτζεβιτς

Η απόφαση για Τζούρτζεβιτς

Η ενέργεια του Σέρβου να αγνοήσει τις εντολές από την ομάδα και να εκτελέσει αυτός το πέναλτι αντί του Ανσαριφάρντ, θα έχει επιπτώσεις.

Προηγήθηκε ξανά με γκολ οφσάιντ

Προηγήθηκε ξανά με γκολ οφσάιντ

Ο Σάκχοφ ήταν εκτεθειμένος στη φάση που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, αλλά φυσικά το σημαιάκι δεν σηκώθηκε ποτέ.

Της… εξυγίανσης το κάγκελο!

Της… εξυγίανσης το κάγκελο!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στις δικαστικές αποφάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Η ΑΕΚ στον τελικό ντροπή του Βόλου ΔΕΝ τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών, ενώ ο ΠΑΟΚ για το «ντου» των οπαδών του στα Ιωάννινα δεν κλήθηκε ούτε σε απολογία…