Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παίζουν με τη νοημοσύνη μας…

Παίζουν με τη νοημοσύνη μας…
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 - 11:32

Τρομερά και φοβερά πράγματα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο… της εξυγίανσης…

Ο ΠΑΟΚ αν και σε πρώτο βαθμό είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών με -3 για την υπαιτιότητα της διακοπής της αναμέτρησης του αγώνα με τον Ολυμπιακό, λόγω της ρίψης αντικειμένου στο πρόσωπο του Όσκαρ Γκαρθία, τελικά σε δεύτερο βαθμό επιστράφηκαν οι βαθμοί της ποινής με το σκεπτικό της συγκεκριμένης ακατανόητης απόφασης- έκτρωμα να γίνεται γνωστό από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα της “LiveSport”, στο οποίο φαίνεται το σκεπτικό της απόφασης, ο ΠΑΟΚ γλίτωσε την τιμωρία με τον Σκουτέρη να βρίσκει τον τρόπο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα παίζοντας με τις λέξεις μη έναρξη και διακοπή του αγώνα.

Στην ουσία πρόκειται για το ίδιο πράγμα και εφόσον η υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ έχει παραδεχτεί, καθώς και το χτύπημα στον Γκαρθία, γιατί κάποιοι πήγαν να βγάλουν λάθος ακόμη και τον αδιάψευστο μάρτυρα που αποτελούν οι φωτογραφίες, η απόφαση αποτελεί μέγα ΣΚΑΝΔΑΛΟ, κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό από όλους.

Με άλλα λόγια η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ, καθώς ο κανονισμός αναφέρει αφαίρεση βαθμών σε περίπτωση διακοπής αγώνα, ο οποίος δεν είχε ξεκινήσει, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αγώνας δεν άρχισε ποτέ. Αυτό δεν αλλάζει κάτι στην πραγματικότητα και αποδεικνύει το πόσο λανθασμένη είναι η απόφαση και με ποιους σκοπούς αυτή έγινε για να γλιτώσει την τιμωρία ο ΠΑΟΚ.

Απίθανα πράγματα…

Πιο συγκεκριμένα μέρος του σκεπτικού της απόφασης:

«Από τη γραμματική διατύπωση της διατάξεως του άρθρου 15 πργ. 3 περ. ε’ του Π.Κ. συνάγεται με σαφήνεια ότι οι επιπρόσθετες (πέραν της χρηματικής ποινής) κυρώσεις επιβάλλονται μόνον σε περιπτώσεις που “υπάρξει οριστική διακοπή αγώνα”. Ο όρος “οριστική διακοπή του αγώνα” σημαίνει μη συνέχιση αγώνα ο οποίος άρχισε. Αντίθετα μη έναρξη αγώνα σημαίνει αγώνας που δεν άρχισε. Το ότι διαφορετική έννοια είναι αυτή της διακοπής και διαφορετική της μη έναρξης του αγώνα συνάγεται αναμφισβήτητα, πέρα από τη γραμματική διατύπωση της ρυθμίσεως και από τις ακόλουθες σκέψεις.

«Η ίδια η διάταξη του άρθρου 15 πργ. 3 περ. ε’ αντιμετωπίζει δύο περιπτώσεις: την “οριστική διακοπή του αγώνα” (εδ. β’) και την άλλη (εδ. α’), την οποία προσδιορίζει χρονικά σε σχέση με τον αγώνα. Η άλλη αυτή περίπτωση του εδ. α’ δεν μπορεί να αφορά αγώνα που δεν άρχισε, αφού το μετά την έναρξη στάδιο καλύπτει το εδ. β’ με τον όρο ¨οριστική διακοπή του αγώνα”. Η όλη δομή του άρθρου δεν καταλείπει αμφιβολία (κλιμακωτή ένταση των ποινών) για τη διαφορά “διακοπής” και “μη ενάρξεως” – κάτι που ενισχύεται και από την (συμβαδίζουσα με την κλιμάκωση των ποινών) ετερότητα της ουσιαστικής βαρύττηας. Άλλωστε η διάταξη του άρθρου 15 παρ. 4 περ. β’ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ κάνει σαφή (γραμματική) διάκριση ανάμεσα σε αγώνα που “δεν άρχισε” και σε “αγώνα που διακόπηκε οριστικά” – πράγμα που δεν θα έκανε εάν ο όρος “διακοπή” κάλυπτε και την περίπτωση αγώνα “που δεν άρχισε”».

Διαβάστε επίσης

Τους ΜΑΤωσε… (vid)

Τους ΜΑΤωσε… (vid)

Σαν σήμερα το 2010 ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 μέσα στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, με τον Άγγλο «ασθενή» να αφήνει αγάλματα τον κόσμο των «πράσινων».

Επενδύει στο μέλλον!

Επενδύει στο μέλλον!

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει ήδη το μεταγραφικό του σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, κοιτάζοντας πολλά νέα ταλέντα τόσο από την ελληνική όσο και από την αγορά του εξωτερικού.

«Τώρα κάνουν την πάπια!»

«Τώρα κάνουν την πάπια!»

Το σχόλιο του διευθυντή Επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά, για την ιστοσελίδα της… αλήθειας και το θέμα με την Dimera!