Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μαύρη μαυρίλα» στη διαιτησία

«Μαύρη μαυρίλα» στη διαιτησία
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 - 23:20

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα παγκοσμίως που επιμένει να έχει διαιτησία χωρίς… πρόσωπο και κακώς ο Βασιλειάδης την αφήνει έξω από το κάδρο, θεωρώντας ότι πάει καλά, παρά τα αγωνιστικά «εγκλήματα» που έγιναν, μέχρι και με καταλογισμό πέναλτι σε φάσεις εκτός περιοχής από τον Ευαγγέλου (Αθηνών) σε βάρος των «ερυθρολεύκων» στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 και από τον Βάτσιο (Δυτικής Αττικής) υπέρ της ΑΕΚ, το οποίο έγινε γκολ και νίκησε τη Λαμία στο Περιστέρι. Μέχρι πρότινος την ευθύνη των ορισμών είχε αναλάβει ο Περέιρα, παρόλα αυτά η FIFA τον… άδειασε, καθώς όρισε συνυπεύθυνο τον Ισπανό Μαρίν «για τον ορισμό των διαιτητών και των αξιωματούχων αγώνων για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και το Κύπελλο Ελλάδος» αλλά και πάλι αυτό δεν αρκεί.

Γιατί θέλουν να υπάρχει «μαύρη μαυρίλα» στη διαιτησία; Γιατί δεν επιθυμούν οι φίλαθλοι να γνωρίζουν ποιος ορίζει τι; Θα ορίζει ο Μαρίν τους διαιτητές και ο Πορτογάλος τους παρατηρητές; Γιατί δεν κάνουν σχετικές ανακοινώσεις, προκειμένου να αναλάβουν και τις ευθύνες τους; Τόσο κακό είναι, από τη στιγμή που μας λένε ότι η διαιτησία πάει καλά;

Αλλωστε υπάρχει και το κακό προηγούμενο με τον Περέιρα που η FIFA τον έστειλε να κάνει τους ορισμούς, όμως όταν κατάλαβε τι γινόταν του ζήτησε να διώξει τον Κουκουλάκη και του έβαλε… καπέλο τον Φερνάντες Μαρίν. Αρα, υπάρχει κακό προηγούμενο, άρα επιβάλλεται να μάθει ο κόσμος ποιος θα κάνει τους ορισμούς.

-Ο Περέιρα απέτυχε επειδή επέλεξε να συνεργαστεί με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος του, καθώς ο Πορτογάλος δεν κατάλαβε ότι τα έκαναν… μπάχαλο στη διιατησία, καθώς αν πετύχαιναν στην Ελλάδα δεν θα ξέραμε ούτε, τρόπος του λέγειν, το όνομά του. Αποτέλεσμα είναι να τα έχει κάνει χειρότερα αλλά το παράδοξο είναι ότι παραμένει εκτός κάδρου.

-Ουδείς εγγυάται ότι με την παραμονή του Περέιρα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Τόσο καιρό αποτελεί «ασπίδα» σε ένα σύστημα που βοηθούσε τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και έβαζε μπλόκα τον Ολυμπιακό. Αρα έχει φθαρεί, ενώ συνεχίζει να προκαλεί από τη στιγμή που δεν διώχνει τον Κουκουλάκη από τα γραφεία της ΚΕΔ, από τη στιγμή που ο Κρητικός δεν είναι πλέον μέλος του κορυφαίου οργάνου της διαιτησίας.

Διαβάστε επίσης

Ένα καλό τεστ

Ένα καλό τεστ

Δίτερμα της πρώτης ομάδας με τους Νέους την Πέμπτη στο Ρέντη.

«Μήλον της έριδος» ο Φορτούνης

«Μήλον της έριδος» ο Φορτούνης

Τουρκικά και γαλλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Μαρσέιγ αλλά και της Μπεσίκτας για την απόκτηση του Έλληνα μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού.