Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα αποτελέσματα, οι... κατσικοκλέφτες και ο Μηλιώκας

Τα αποτελέσματα, οι... κατσικοκλέφτες και ο Μηλιώκας
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 - 18:05

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε από τον πρόλογο κιόλας ότι ο Ολυμπιακός τον καθρέφτη πρέπει να κοιτάξει ενόψει της νέας σεζόν. Ο δεύτερος γύρος που έχει κάνει η ομάδα είναι τραγικός, η εικόνα που παρουσιάζουν οι παίκτες στο γήπεδο πολλές φορές είναι για λύπηση, ενώ για να μην πολυλογούμε τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Ειδικά στο δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός έχει έξι νίκες και έξι γκέλες (δεν υπολογίζουμε το ματς της Τούμπας που δεν παίχθηκε) και εκτός έδρας έχει κερδίσει μόνο τη Λάρισα και τον Πλατανιά. Ε, με αυτά τα αποτελέσματα δεν πας πουθενά...

Αφού, λοιπόν ξεκαθαρίσαμε ότι ο Ολυμπιακός φταίει για τα αγωνιστικά χάλια που έχει παρουσιάσει σε μια σειρά από αγώνες της φετινής σεζόν, ελπίζω να μου... επιτρέψετε να σταθούμε και λίγο στους διάφορους... κατσικοκλέφτες που έχουν σφυρίξει φέτος την ομάδα. Ο Κατσικογιάννης που προορίζεται και για διεθνής (εδώ πρώτα γελάμε όλοι μαζί και μετά κλαίμε...), σφύριξε για τρίτης φορά φέτος τον Ολυμπιακό. Στο 0-1 με τη Λαμία στο Περιστέρι, δεν είχε δώσει ένα καθαρό πέναλτι (στον Ρομαό) και είχε αποβάλλει τον Μίλιτς, στην πιο φάντασμα αποβολή του φετινού πρωταθλήματος, στο 5-1 με τον Πλατανιά δεν είχε δώσει άλλα δυο πέναλτι, αλλά λόγω της έκτασης του σκορ ουδείς έδωσε σημασία και στη Ριζούπολη... έσπασε τα προηγούμενα ρεκόρ του και δεν έδωσε τρία πέναλτι!

Αυτό του Κοντοέ που θύμισε Ρομπέρτο Κάρλος εγώ να δεχθώ ότι είχε πολλούς παίκτες μπροστά του και δεν μπόρεσε να το δει. Και πάλι αυτός ευθύνεται, βέβαια, που δεν είχε καλή θέση, αλλά για την οικονομία της συζήτησης ας δεχθούμε ότι δεν πρόλαβε να πάρει καλή θέση και δεν το είδε. Αυτό που γίνεται δευτερόλεπτα πριν από τη φάση του Κοντοέ με το γκρέμισμα του Ταχτσίδη, ας δεχθούμε επίσης ότι ο... κατσικοκλέφτης θεώρησε πως πήγε να το πάρει ο μέσος του Ολυμπιακού και γι' αυτό δεν το έδωσε. Καθαρή παράβαση ήταν, αλλά ας το δεχθούμε κι αυτό.

Η φάση του Κούτρη, όμως; Μπροστά στα μάτια του έγινε! Πιάτο μπροστά του την είχε και βλέπει τον Χουάντερσον να κάνει άλμα εις μήκος με τα δυο πόδια τεντωμένα και να σηκώνει στον αέρα τον Κούτρη! Αν βρήκε ή δεν βρήκε μπάλα ελάχιστη σημασία έχει (σ.σ. που η μπάλα περνάει όπως φαίνεται και στο βίντεο), το θέμα είναι ότι ο γκολκίπερ του Απόλλωνα παίζει επικίνδυνα και έπρεπε να τιμωρηθεί με πέναλτι και αποβολή! Ο Κατσικογιάννης δεν έδωσε τίποτα και να θυμίσουμε, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη φάση έγινε μόλις στο 9'. Αν είχε, δηλαδή, εφαρμόσει τους κανονισμούς, το παιχνίδι πιθανότατα θα ήταν στην ισοπαλία στο δεκάλεπτο, με τον Απόλλωνα να παίζει με δέκα παίκτες.

Και ο Κατσικογιάννης δεν ήταν ο πρώτος κατσικοκλέφτης φέτος. Στο 1-1 με την Ξάνθη ο Καλογερόπουλος δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε σουτ για γκολ του Φορτούνη, που ήταν και αποβολή του Λισγάρα. Στο 0-1 με τον Ατρόμητος ο Αρετόπουλος δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Σεμπά που έγινε μπροστά στα μάτια του. Στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης πριν το πέναλτι του 0-1 η μπάλα έχει περάσει μισό μέτρο άουτ, αλλά ο Κουτσιαύτης δεν το είδε. Στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο Παπαπέτρου δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ του Καρσελά. Στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο Ευαγγέλου χάρισε την ισοπαλία στους «πράσινους» με πέναλτι εκτός περιοχής. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς...

Καλό είναι λοιπόν να κοιτάμε πρώτα την ομάδα και να θέλουμε να βελτιωθεί, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε ότι και στα πέτρινα χρόνια κάπως έτσι παιζόταν το έργο από τους τωρινούς... εξυγιαντές. Ο Ολυμπιακός έφερνε παικταράδες όπως ο Ντέταρι, ο Προτάσοφ, ο Λιτόφτσενκο, ο Καραπιάλης, ο Τσαλουχίδης, ο Αλεξανδρής και τόσοι άλλοι., αλλά μέχρι τον Οκτώβρη έτρωγε δυο-τρεις σφαγές τέτοιου είδους και είχε πετάξει το πουλάκι.

Γι' αυτό ας είμαστε αντικειμενικοί και ας κοιτάμε την ομάδα πάνω απ' όλα, αλλά να μην μας πουν και... λαλάκες, διότι θα είναι καταστροφικό. Πως το λέει και ο Γιάννης Μηλιώκας στο τραγούδι του; «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ@λάκες, να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς...». Ε, καλό θα είναι να μην συμβεί κάτι τέτοιο με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του

Διαβάστε επίσης

ΠΑΟ εκεί, εκεί στη Β’ Εθνική...

ΠΑΟ εκεί, εκεί στη Β’ Εθνική...

Ενεργοποιήθηκε ακόμη ένα -3 στον Παναθηναϊκό για την υπόθεση των χρωστούμενων στον Βέμερ. – Στην τρίτη τιμωρία έρχεται υποβιβασμός για τους «πράσινους».