Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η εξυγίανση στο μεγαλείο της!

Η εξυγίανση στο μεγαλείο της!
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 - 17:17

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η ΕΠΟ της εξυγίανσης και οι πειθαρχικές της επιτροπές… Μια ωραία κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα ακόμα «επεισόδιο» παίχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της ΕΠΟ όπου εκδικάστηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή η υπόθεση με τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Μια ακόμα «κωμωδία» υπό την έννοια ότι με τις εκθέσεις των παρατηρητών και της αστυνομίας που ουσιαστικά δεν περιέγραφαν αυτά που ακριβώς συνέβησαν το περασμένο Σάββατο 12 Μαΐου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι απολογίες των δύο ομάδων να διαρκέσουν συνολικά 5 λεπτά. Τόσα επεισόδια, φωτιές, καταστροφές, ρίψεις φωτοβολίδων, τίποτα από αυτά δεν αποτέλεσε αντικείμενο της εκδίκασης. Κι εδώ φαίνεται ξεκάθαρα πώς είμαστε την εποχή της «εξυγίανσης». Διότι οι δύο ομάδες αποδέχθηκαν όσα ανέφερε το κατηγορητήριο. Τι να έκαναν δηλαδή, αφού αυτά που περιγράφονται δεν είναι σε καμμιά περίπτωση όσα συνέβησαν τελικά. Μάλιστα, από την πλευρά της ΑΕΚ ο Μηνάς Λυσάνδρου έριξε ευθύνες και στην ΕΠΟ διότι αυτή είχε το κουμάντο στον αγώνα, αυτή επέλεξε τα άτομα για την ασφάλεια και την περιφρούρηση!

Το πιο ενδιαφέρον στοιχεία στην όλη αυτή ιστορία είναι πώς η έκθεση της αστυνομίας έφτασε στην ΕΠΟ μετά την κλήση των δύο ομάδων σε απολογία. Κι από τη στιγμή που δεν έγινε συμπληρωματική κλήση εναντίον τους, από τα αναγραφόμενα εκεί δεν προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία!

Συνεπώς το συμπέρασμα είναι ένα: Κανείς από όσους ήταν στο γήπεδο δεν είδε τίποτα. Για τους παρατηρητές της ΕΠΟ το ξέραμε, αλλά και η αστυνομία μάλλον τα είδε όλα καλά!

Το θέμα τώρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου. Σε αυτόν έχει φτάσει η καταγγελία που έκανε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια που έγιναν. Και περιμένουμε να δούμε εάν τελικά θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη, εξετάζοντας τα όσα καταγγέλλουν οι «ερυθρόλευκοι». Απλά να αναφέρουμε πώς ο κ. Σιμιτζόγλου βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, στον τελικό του Κυπέλλου.

Σημειώνεται πώς στην καταγγελία που κατέθεσε η πλευρά του Θρύλου, υπάρχουν και βίντεο που παρουσιάζουν τα επεισόδια.

Διαβάστε επίσης

«Ο Ολυμπιακός θέλει να μείνω, αλλά…»

«Ο Ολυμπιακός θέλει να μείνω, αλλά…»

Ο Σίλβιο Προτό σε δηλώσεις του σε βελγικό Μέσο τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει στην ομάδα, ωστόσο σε περίπτωση ενδιαφέρουσας πρότασης θα προχωρήσει τη μεταγραφή του.