Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα κάνει διαφορά ο Ποντένσε

Θα κάνει διαφορά ο Ποντένσε
Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 - 22:01
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Μισή ώρα είναι αρκετή για να καταλάβουμε πραγματικά τι μπορεί να προσφέρει ένας παίκτης; Είναι! Εν προκειμένω, ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος με το… καλημέρα στο Θρύλο έδειξε πώς είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μέας στα 30 λεπτά που έπαιξε, αν και ανέτοιμος, άφησε το στίγμα του. Και έδειξε πώς όταν θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, θα κάνει… όργια με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό στο Βέλγιο νίκησε 3-0 την Τεσέντερλο με γκολ των Πάρντο, Φετφατζίδη και Γκερέρο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πέντε δοκάρι και πολλές κλασικές ευκαιρίες, με το τελικό σκορ να είναι πολύ μικρό, βάσει της εικόνας του ματς, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε πολλές δοκιμές. Νέο φιλικό την Κυριακή το μεσημέρι (14:00) κόντρα στη Έουπεν.

Νωθρό ξεκίνημα, οι αλλαγές έδωσαν ρυθμό

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε για το αρχικό σχήμα του Θρύλου τους Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Μασούρα, Ένγκελς, Ευαγγέλου και Νικολάου στην άμυνα, Ρομαό και Καμαρά στο κέντρο, Πάρντο και Φετφατζίδη στις πτέρυγες, τον Μάριν ως επιτελικό και τον Τζούρτζεβιτς στην επίθεση. Σε αυτό το κομμάτι οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καλό ρυθμό, δεν μπορούσαν να παράγουν φάσεις. Εξαίρεση το σουτ του Μάριν στο 10ο λεπτό με την μπάλα να χτυπά πρώτο στο δεξί και μετά στο αριστερό δοκάρι του Μπρούχμαν! Αλλά μόνο αυτό, μια φάση δηλαδή από ατομική ενέργεια. Και το γκολ στο 22' με τον Πάρντο που πήρε το «ριμπάουντ» μετά το δοκάρι του Τζούρτζεβιτς. Ο Σέρβος είχε και μια καλή στιγμή στο 26', αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Τεσέντερλο

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε τρεις αλλαγές που έδωσαν άλλη πνοή στον Ολυμπιακό. Ο Ανδρούτσος πήρε τη θέση του Ευαγγέλου και πήγε ως δεξί μπακ, με τον Μασούρα να πηγαίνει αριστερά μιας και ο Νικολάου ήρθε δίπλα στον Ένγκελς. Ο Ποντένσε, στο ντεμπούτο του, πήρε τη θέση του Πάρντο και ο Μάνος αντικατέστησε τον Τζούρτζεβιτς. Με τον Μαρτίνς να κάνει και εσωτερικές αλλαγές, καθώς ο Ποντένσε ήρθε στον άξονα και όχι ως εξτρέμ, με τον Μάριν να παίζει αριστερά και τον Φετφατζίδη να μένει στα δεξιά.

Σταδιακά οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ρυθμό και άλλαξε η εικόνα τους. Ο βραχύσωμος Πορτογάλος, αν και ακόμα δεν έχει ρυθμό, έδειξε πώς με την μπάλα στα πόδια μπορεί να κάνει πολλά. Όχι μονάχα να δημιουργεί όπως περιμένουν όλοι, αλλά και να «εκτελεί», να απειλεί τις αντίπαλες εστίες. Θα μπορούσε μάλιστα να σκοράρει. Επίσης, πολύ καλή εικόνα είχε και ο νεαρός επιθετικός Μάνος που ήταν μέσα στις φάσεις, είχε καλές κινήσεις και δεν σκόραρε μόνο επειδή ο Μπρούχμαν έκανε μεγάλες επεμβάσεις! Με το Θρύλο να κλείνει το ημίχρονο με ένα γκολ, τρία δοκάρια και τρεις μεγάλες, κλασικές ευκαιρίες.

Καταιγιστικός στην επίθεση, με τριάδα στόπερ στην άμυνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε κεφάτος και το δεύτερο μέρος. Έχοντας με το… καλημέρα ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ, κάτι που έγινε στο 54'. Σε μια φάση που Ποντένσε και Φετφατζίδης «έκρυψαν» την μπάλα, συνδυάστηκαν με μεγάλη ταχύτητα και ο «Φέτφα» πέτυχε το γκολ για το 2-0 του Θρύλου. Με τη συνέχεια να είναι εντελώς διαφορετική. Στο 61' ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε τους δέκα από τους έντεκα παίκτες του και μαζί του, το σύστημα των «ερυθρολεύκων». Τριάδα στην άμυνα με Μιράντα δεξιά, Βούκοβιτς κεντρικό και Σισέ αριστερά. Στις πτέρυγες σε ρόλο φουλ μπακ τους Ομάρ (δεξιά) και Τσιμίκα (αριστερά), τον Μπουχαλάκη στα χαφ και τον Φορτούνη μπροστά του, Βρουσάι και Λάζαρο στις πτέρυγες και τον Γκερέρο μοναδικό προωθημένο στην επίθεση.

Ένα σύστημα που έκανε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο επιθετικό. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλές ευκαιρίες, πέτυχαν ένα ακόμα γκολ με τον Γκερέρο και θα μπορούσαν να σκοράρουν πολλά γκολ παραπάνω. Αλλά ο τερματοφύλακας της Τεσέντερλο έκανε πολλές επεμβάσεις και κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 3-0. Ήταν και τα δοκάρια που έπαιξαν το ρόλο τους, καθώς ο Θρύλος έκλεισε το ματς με 5! Αλλά σε αυτή τη φάση, ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να βγαίνουν οι φάσεις, να εφαρμόζεται στο αγωνιστικό χώρο η δουλειά που γίνεται στην προπόνηση και τα γκολ θα έρθουν όταν πρέπει. Πάντως, το δεδομένο είναι ένα. Την Κυριακή το μεσημέρι (15/07, 14:00) υπάρχει το επόμενο φιλικό με την Έουπεν, όπου ο συντελεστής δυσκολίας θα είναι μεγαλύτερος και οι «ερυθρόλευκοι» θα προσεγγίσουν αλλιώς το ματς αυτό.

Το φιλμ του ματς:

10': Διπλό δοκάρι για τον Ολυμπιακό με τον Μάριν. Σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα βρήκε πρώτο στο δεξί, μετά στο αριστερό και απομακρύνθηκε.

22' 0-1: Μακρινό σουτ του Καμαρά, ο γκολκίπερ της Τεσέντερλο απομάκρυνε προσωρινά, ο Τζούρτζεβις πήρε το... ριμπάουντ, πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Πάρντο στην επαναφορά σκόραρε!

26': Σέντρα του Μάριν από τα δεξιά, κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς, έδιωξε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας της Τεσέντερλο.

35': Ο Μάνος έστρωσε για τον Ποντένσε που σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

38': Σέντρα του Ποντένσε από τα δεξιά, γυριστό βολέ του Μάνου, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Τεσέντερλο.

41': Ωραία κίνηση του Ανδρούτσου από τα δεξιά, σέντρα, κεφαλιά του Μάνου, νέα μεγάλη επέμβαση του τερματοφύλακα της Τεσέντερλο σε κόρνερ.

45': Σουτ του Ποντένσε από το ύψος της περιοχής, έδιωξε με δυσκολία ο Μπρούχμαν.

47': Σέντρα του Φετφατζίδη, κεφαλιά του Μάνου, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

48': Ο Μάριν για τον Φετφατζίδη μέσα στην περιοχή που έκανε δύο προσποιήσεις και το σουτ του δεν ήταν ισχυρό!

54' 0-2: Φετφατζίδης και Ποντένσε έπαιξαν το «ένα-δύο», με τον Έλληνα εξτρέμ να είναι ο τελικός αποδέκτης και να «εκτελεί» τον Σέβενελς.

60': Αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Φετφατζίδη να κάνει ψηλοκρεμαστή σέντρα σουτ και η μπάλα να βρίσκει στην πάνω μεριά του οριζοντίου δοκαριού.

64': Διπλή φάση, μετά από συνεχόμενα κόρνερ, με τον Βούκοβιτς να μην σκοράρει σε διπλή φάση.

70': Σέντρα του Φορτούνη, ο Γκερέρο αστόχησε από κοντά.

72': Γέμισμα του Μιράντα, γυριστό σουτ του Γκερέρο, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σέβενελς.

75' Νέο δοκάρι για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη μετά την πάσα του Βρουσάι!

77' 0-3: Κάθετη πάσα του Φορτούνη, ο Γκερέρο έγινε αποδέκτης της μπάλας, προχώρησε και πλάσαρε εύστοχα.

83' Μακρινό σουτ του Σισέ, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σέβενελς.

Τεσέντερλο: Μπρούχμαν, Χούβερ, Βανάκεν, Κρίστενς, Μπατίστα, Ματουακίλ, Ντεφέρμ, Ζένεν, Κόνβεντ, Βαν Έρχοστ, Στέφανι, ενώ στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι Σέβενελς, Βόλντερς, Έξελμανς, Τάις, Ρέικερς, Μπενς, Μολς, Γιάνσενς, Σέικενς, Ούλμπουργκς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης (71' Σκαφίδας), Μασούρας (61' Μιράντα), Ένγκελς (61' Σισέ), Ευαγγέλου (33’ Ανδρούτσος, 61' Ελμπαντελαουί), Νικολάου (61' Βούκοβιτς), Ρομαό (61' Μπουχαλάκης), Καμαρά (61' Φορτούνης), Μάριν (61' Τσιμίκας), Πάρντο (33’ Ποντένσε, 61' Βρουσάι), Φετφατζίδης (61' Χριστοδουλόπουλος), Τζούρτζεβιτς (33’ Μάνος, 61' Γκερέρο).

Διαβάστε επίσης