Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρίτο φιλικό, μηδέν παθητικό

Τρίτο φιλικό, μηδέν παθητικό
Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 - 22:39
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Τρίτο φιλικό για τον Ολυμπιακό στη φετινή, καλοκαιρινή προετοιμασία και οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν μια ακόμα νίκη. Βέβαια, η δυναμική του αντιπάλου τους ήταν χαμηλότερη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα φιλικά στην Αυστρία.

Όμως υπάρχει μια κοινή συνισταμένη από τα τρία αυτά ματς. Ο Θρύλος σε ένα ακόμα ματς κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Κι αυτό κάτι δείχνει. Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς είναι μια ομάδα που θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι δεδομένο.

Εδώ, όμως, πρέπει να σταθούμε και στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ. Τρία ματς, 270 λεπτά και οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν το μηδέν. Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε. Δηλαδή ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλει μονάχα να σκοράρει αρκετά η ομάδα του, αλλά ταυτόχρονα να κρατά αλώβητη την εστία της.

Βέβαια, στα επόμενα ματς που θα αυξηθεί ο συντελεστής δυσκολίας η άμυνα θα δεχθεί μεγαλύτερη πίεση και θα υπάρξει η δυνατότητα για να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα. Όμως, φαίνεται ξεκάθαρα η αγωνιστική φιλοσοφία του Πέδρο Μαρτίνς, την οποία θέλει να εφαρμόσει στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης

Γκαντεμιά, ρέντα και... γκολ!

Γκαντεμιά, ρέντα και... γκολ!

Ο Τζούρτζεβιτς και ο Πάρντο, ο Μάνος και ο Γκερέρο, ο Ποντένσε και ο Φετφταζίδης και το ποδόσφαιρο που είναι απλό

Θα κάνει διαφορά ο Ποντένσε

Θα κάνει διαφορά ο Ποντένσε

Ο Πορτογάλος έδειξε με το… καλημέρα ότι θα προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» 3-0 την Τεσέντερλο με Πάρντο, Φετφατζίδη, Γκερέρο. Είχαν 5 δοκάρια.