Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κούραση, η έτοιμη Γκενκ και η 9η Αυγούστου...

Η κούραση, η έτοιμη Γκενκ και η 9η Αυγούστου...
Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018 - 13:06

Ήταν εμφανές ότι ο Ολυμπιακός είχε έλλειψη ενέργειας στο φιλικό με την Γκενκ. Οι Βέλγοι αντίθετα, είχαν πολύ καλά τρεξίματα και αυτό φαινόταν όσο περνούσε η ώρα στο ματς.

Τα παραπάνω για όσους γνωρίζουν τα στοιχειώδη από το ποδόσφαιρο είναι απολύτως φυσιολογικά. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται ακόμη στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, κάνοντας διπλές προπονήσεις σε καθημερινή βάση. Προπονήσεις που είναι πολύ σκληρές, με αρκετό τρέξιμο, πολλές ασκήσεις, πολλή δουλειά.

Αντίθετα, η βελγική ομάδα σε περίπου μία εβδομάδα ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της ενόψει της νέας σεζόν, ούσα στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της.

Αυτός είναι και ο λόγος που φάνηκε η διαφορά στα τρεξίματα των δύο ομάδων και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα και αυτή την εικόνα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός «χτίζεται» για να είναι έτοιμος στις 9 Αυγούστου στην δικιά του πρώτη επίσημη υποχρέωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό σημαίνει, ότι ακόμη τα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι βαριά...

Αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται η προετοιμασία κάθε ομάδας. Δουλεύει σκληρά, ώστε να μπορέσει να είναι έτοιμη σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο και να αντέξει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης μέχρι το τέλος της σεζόν.

Δεν «χρυσώνουμε» το χάπι… σε καμία περίπτωση, εξάλλου πρόκειται για ένα φιλικό ματς και τίποτα περισσότερο, το οποίο θα κάνει μάλιστα και καλό στους «ερυθρόλευκους».

Ωστόσο, τα παραπάνω δείχνουν πολλά και αποτελούν και έναν βασικό λόγο για την εικόνα των δύο ομάδων στο χθεσινό φιλικό.

Η καταστροφολογία, συνεπώς, δεν έχει βάση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα δεν είναι πλήρης. Θα γίνουν σημαντικές προσθήκες και μάλιστα άμεσα…

Διαβάστε επίσης

Στον δρόμο για την Ολλανδία ο Θρύλος! (pic)

Στον δρόμο για την Ολλανδία ο Θρύλος! (pic)

Η «ερυθρόλευκη» αποστολή έχει αναχωρήσει από το Βέλγιο για το Έρμελο της Ολλανδίας, με τον Κώστα Καραπαπά να αναρτά μία φωτογραφία με το πούλμαν των Πειραιωτών, το οποίο συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα.

Στην τελική ευθεία...

Στην τελική ευθεία...

Ο Ολυμπιακός τα δίνει όλα για την απόκτηση των Γουίλιαν Αράο και Γιασίν Μεριά, προκειμένου να ενισχύσει σημαντικά το ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν.

Σε γνώριμο έδαφος ο Ολυμπιακός...

Σε γνώριμο έδαφος ο Ολυμπιακός...

Οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο Έρμελο της Ολλανδίας, σε ένα μέρος όπου έχουν επιλέξει αρκετές χρονιές για το «χτίσιμο» της ομάδας.