Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συγκεντρωμένος, επέστρεψε στις νίκες...

Συγκεντρωμένος, επέστρεψε στις νίκες...
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 - 20:59
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Με νίκη ολοκλήρωσαν οι «ερυθρόλευκοι» την παρουσία τους στην Ολλανδία. Στο τελευταίο τους φιλικό επικράτησαν 1-0 της Γκέζτεπε, σε ένα ματς που το τελικό σκορ είναι μικρό βάσει των ευκαιριών που είχε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Επίσης πρέπει να σταθούμε και στην καλή αμυντική παρουσία και συμπεριφορά των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι δεν απειλήθηκαν από την τουρκική ομάδα. Πλέον, η ομάδα επιστρέφει την Παρασκευή στην Ελλάδα και συνεχίζει τη δουλειά, ενώ πριν τη Λουκέρνη υπάρχει και το φιλικό με την Λεγκανές στο «Γ. Καραϊσκάκης» (01/08, 21:00).

Τα κέφια του Λάζαρου, η συνοχή και η αμυντική σταθερότητα

Με αρκετές αλλαγές η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στην Γκέζτεπε. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε έντεκα διαφορετικούς παίκτες για το αρχικό σχήμα, σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στην Αϊντχόφεν. Χουτεσιώτης στο τέρμα, αμυντική τετράδα με Μασούρα, Σισέ, Νικολάου και Κούτρη. Στο χώρο του κέντρου, Χατζισαφί και Ανδρούτσος. Στις πτέρυγες ο Πάρντο δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος, επιτελικό χαφ ο Φετφατζίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ. Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν το ματς από το ξεκίνημα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς δεν δέχθηκαν φάση. Αντίθετα ήταν εκείνοι που απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις, πέτυχαν ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει περισσότερο.

Ο Λάζαρος ήταν αρκετά δραστήριος. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό, στο 13', με κεφαλιά, μετά το οριζόντιο δοκάρι του Νικολάου στην αρχή της φάσης. Το πρώτο του γκολ που το περίμενε ο διεθνής εξτρέμ πώς και πώς. Ήρθε τελικά και ο ίδιος ένιωσε πολύ όμορφα. Συνδυάστηκε αρκετά με τον Φετφατζίδη που επίσης ήταν σε καλή βραδιά. Αλλά και πίσω στην άμυνα η τετράδα δεν αντιμετώπισε προβλήματα και είχε σωστές αντιδράσεις και τοποθετήσεις. Εάν μάλιστα οι παίκτες του Θρύλου ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» εύκολα το ματς και να είχαν πετύχει μεγαλύτερο σκορ.

Δεν έχασε τον έλεγχο, δεν απειλήθηκε

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο και να διατηρεί αυτό το προβάδισμα χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο Πέδρο Μαρτίνς αυτή τη φορά δεν έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά διατήρησε για περισσότερο από μια ώρα τους ίδιους έντεκα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Φετφατζίδης είχε διάρκεια και δείχνει πώς βρίσκεται τα πατήματά του, ο Λάζαρος ήταν καλός, ενώ ανέβηκε και ο Ανσαριφάρντ. Απλά το θέμα με τον Καρίμ είναι πώς μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του λείπει κάτι για να ξαναβρεί στο 100% την ηρεμία του. Κι αυτό είναι ένα γκολ. Είχε φάσεις κόντρα στην Γκέζτεπε, αλλά δεν σκόραρε.

Μετά την είσοδο του Μάνου στο 70ό λεπτό και για διάστημα περίπου δέκα λεπτών, ο Θρύλος για λίγη ώρα είχε δύο στην επίθεση. Ο νεαρός Έλληνας επιθετικός ήρθε δίπλα στον Ανσαριφάρντ. Στη συνέχεια, μετά το 80ό λεπτό, το σύστημα γύρισε σε 4-3-3, καθώς ο Μαρτίνς έβαλε τον Ευαγγέλου σε ρόλο αμυντικού μέσου μαζί με τον Χατζισαφί και τον Ανδρούτσο και τριάδα μπροστά τους Φετφατζίδη, Ανσαριφάρντ και Μάνο. Στο διάστημα αυτό το ματς κινήθηκε στο ίδιο τέμπο, χωρίς να αλλάξει κάτι.

Το φιλμ του ματς:

13' 0-1: Ο Φετφατζίδης εκτέλεσε το κόρνερ, πρώτη κεφαλιά από τον Σισέ, νέα κεφαλιά του Νικολάου στο οριζόντιο δοκάρι και ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά σκόραρε!

15': Απευθείας εκτέλεση του Λάζαρου σε φάουλ από μεγάλη απόσταση στο οριζόντιο δοκάρι και καθώς ο τερματοφύλακας της Γκέζτεπε ακούμπησε την μπάλα, αυτή καταλήγει στη συνέχεια σε κόρνερ.

24': Σουτ του Μπινγκιούλ μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Χουτεσιώτης.

25': Κάθετη πάσα του Λάζαρου με τον Ανσαριφάρντ, έκανε την προσποίηση, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Γκεκτούζ.

33': Ο Φετφατζίδης στην αντεπίθεση πάσαρε για τον Λάζαρο, αλλά στο σουτ του η μπάλα κόντραρε σε έναν αμυντικό της τουρκικής ομάδας και κατέληξε σε κόρνερ.

60': Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Ανσαριφάρντ να γίνεται κάτοχός της, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι!

73': Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Καντά έπιασε την κεφαλιά ξανά, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

76': Ο Φετφατζίδης έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Καρίμ που πλάσαρε, για να αποκρούσει με το σώμα ο γκολκίπερ της Γκέζτεπε.

77': Δυνατό σουτ του Μάνου έξω από την περιοχή, έδιωξε ο τερματοφύλακας της Γκέζτεπε σε κόρνερ.

80': Ατομική ενέργεια του Καγιά, σούταρε με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει με διπλή προσπάθεια.

Γκέζτεπε: Γκεκτούζ (46' Μπιλέν), Αν. Τραορέ (65' Γιαλτσίν), Ρέις (65' Γκρίλο), Χ. Τσινεμρέ, Γκασάμα (65' Μπερκάν), Πόκο, Αντρέ Κάστρο, Ενγκάντο (74' Καντά), Μπινγκιούλ, Ακμπουνάρ (88' Σ. Αλί), Γκουφράν (88' Μ. Ενές).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μασούρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης (82' Τσιμίκας), Ανδρούτσος, Χατζισαφί, Φετφατζίδης, Πάρντο (82' Ευαγγέλου), Χριστοδουλόπουλος (70’ Μάνος), Ανσαριφάρντ.

Διαβάστε επίσης

«Πόλος έλξης» ο Καρεμπέ!

«Πόλος έλξης» ο Καρεμπέ!

Ο Αθλητικός Διευθυντής του Ολυμπιακού φωτογραφήθηκε τόσο με Έλληνες όσο και με Τούρκους στο Άρνεμ.