Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομάδες με πολύ μεγάλα μπάτζετ

Ομάδες με πολύ μεγάλα μπάτζετ
Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018 - 16:08

Ο Ολυμπιακός ήταν στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση για τα πλέι οφ του Europa League. Αλλά η κληρωτίδα δεν ήταν με το μέρος του. Τι εννοούμε; Πώς ο αντίπαλός του στα πλέι οφ είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είτε αναφερόμαστε στην Μπασάκσεχιρ, είτε στην Μπέρνλι. Ομάδες με τεράστια μπάτζετ.

Η μεν τουρκική ομάδα κάνει πρωταθλητισμό την τελευταία διετία και δαπανά τεράστια ποσά για την ενίσχυσή της. Με χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνά τα 70.000.000€ και που συνεχώς κάνει επενδύσεις για να μεγαλώσει κι άλλο ως ομάδας. Ας αναφέρουμε ορισμένους από τους παίκτες που έχει στο ρόστερ της για να καταλάβουμε τη δυναμική της και τα χρήματα που έχει ρίξει.

Ο Αρντά Τουράν, ο Γκαέλ Κλισί, ο Γκοκχάν Ινλέρ, ο Έντιν Βίσκα, ο Εμρέ Μπελόζογλου, ο Ελτζέρο Ελία, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, αλλά και δύο γνώριμα πρόσωπα. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» αμυντικός Μανουέλ Ντα Κόστα και ο Στέφανο Ναπολεόνι, που αγωνίζονταν στον Ατρόμητο.

Η δε αγγλική ομάδα με χρηματιστηριακή αξία παικτών που ξεπερνά τα 165.000.000€ και που προέρχεται από το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη, την Premier League. Πέρσι είχε εξαιρετική πορεία και δυσκόλεψε πολλούς από τους μεγάλους στο Νησί, αποσπώντας ισοπαλίες από Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, ενώ νίκησε μέσα στο Λονδίνο την Τσέλσι.

Φέτος έδωσε κοντά στα 17.000.000€ για να αποκτήσει τον Μπεν Γκίμπσον από την Μίντλεσμπρο! Για να αντιληφθούν όλοι τα οικονομικά μεγέθη.

Κοινώς η δυσκολότερη κλήρωση που θα μπορούσε να είχε πέσει στον Ολυμπιακό. Ομάδα από την Αγγλία που πέρσι ήταν σταθερά στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας και μια από την Τουρκία που θα μπορούσε να ήταν στα προκριματικά του Champions League, αλλά στις λεπτομέρειες δεν πήρε το εισιτήριο για εκείνη τη διοργάνωση.

Κλήρωση πρόκληση για τον Ολυμπιακό που πάντα έχει δείξει πώς στα δύσκολα τα καταφέρνει και κάνει τις υπερβάσεις του στην Ευρώπη. Δύο ομάδες με πολύ υψηλά μπάτζετ, ίσως και τα μεγαλύτερα από όσες ομάδες συμμετέχουν στα προκριματικά του Europa League.

Διαβάστε επίσης

Στο Ναό το πρώτο ματς στα πλέι οφ

Στο Ναό το πρώτο ματς στα πλέι οφ

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί, αν περάσει από την Λουκέρνη, στις 23 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον νικητή του Μπασακσεχίρ-Μπέρνλι. Στις 30 Αυγούστου η ρεβάνς εκτός έδρας.