Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Gone in 89 mins

Gone in 89 mins
Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 - 13:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τί μπορεί να κάνει ένας παίκτης σε 89 αγωνιστικά λεπτά; Τα πάντα και τίποτα. Ο Κώστας Φορτούνης άγγιξε το τέλειο το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στη Μπέρνλι και... έγειρε την απόδοσή του προς το «τα πάντα». Από τα δικά του πόδια «πέρασαν» και τα τρία γκολ του Ολυμπιακού.

Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, απέναντι στους Άγγλους, έβαλε στο... ρεπερτόριό του πράγματα που συνήθως δεν έχει. Πίεσε τους αντίπαλους στόπερ ή μπακ στην προσπάθειά τους να «χτίσουν» επιθέσεις, κάτι που δεν είναι εύκολα μετρήσιμο από τη στατιστική αλλά στη συνείδηση ενός προπονητή αξίζει χρυσάφι. Σ' αυτή την πίεση κατάφερε και 2 κλεψίματα, κέρδισε ισάριθμα φάουλ και σ' ένα απ' αυτά εισέπραξαν 2 κίτρινες οι αντίπαλοι (ο ένας για το φάουλ, ο άλλος γιατί κλότσησε με νεύρα τη μπάλα) στόπερ και με την εκτέλεση από τον «Φόρτου» (ασίστ) σκόραρε ο Μπουχαλάκης.

Όσον αφορά στο passing game, ο Κώστας έβλεπε κυρίως μπροστά κι αυτό ήταν σπουδαίο. Οι 14 από τις σωστές του πάσες ήταν προς τα εμπρός, άλλες 11 παράλληλα και 7 προς τα πίσω. Επιχείρησε και άλλες 4 που κατέληξαν σε λάθος. Από τις 32 σωστές πάσες του οι 10 πήγαν στο Λάζαρο με τον οποίο, προφανώς, «μιλάει» καλύτερα στο γήπεδο και συνεργάζεται αρμονικά. Ανέλαβε την εκτέλεση 6 κόρνερ και 4 φάουλ με το ένα να καταλήγει απ'ευθείας στα δίχτυα και το άλλο σε ασίστ στον Μπουχαλάκη.

Ο μοναδικός τομέας που δεν τα πήγε καθόλου καλά ήταν οι παράλληλες σέντρες προς την περιοχή καθώς είχε 0/6. Ε, αν «περνούσαν» κι αυτές...

Διαβάστε επίσης

Νέα σενάρια για Μάρκοβιτς

Νέα σενάρια για Μάρκοβιτς

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα η Φενέρμπαχτσε έχει βάλει στη λίστα της τον Σέρβο εξτρέμ, τονίζοντας πάντως ότι εκείνος αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στους Πειραιώτες.

Αφήνει (για λίγο) στην άκρη την Μπέρνλι...

Αφήνει (για λίγο) στην άκρη την Μπέρνλι...

Ο Ολυμπιακός έχει στο μυαλό του μόνο την αναμέτρηση της Κυριακής (26/08) με τον Λεβαδειακό, επιθυμώντας να ξεκινήσει με το... δεξί τις υποχρεώσεις του για το ελληνικό πρωτάθλημα.