Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σύστημα με δύο επιθετικούς

Το σύστημα με δύο επιθετικούς
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 - 16:37
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν τρεις επιθετικοί. Ο Αιγύπτιος Αχμέντ Χασάν, ο Ισπανός Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και ο Έλληνας Δημήτρης Μάνος. Φορ με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας. Αλλά αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι πώς ο Πέδρο Μαρτίνς αυτό ήθελε. Ξέρετε γιατί;

Διότι στο μυαλό του έχει και το πλάνο να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός με δύο επιθετικούς. Το έχει κάνει και στην προετοιμασία, αλλά και σε ορισμένα ματς φέτος. Όχι από την αρχή, αλλά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Κάτι που απέδειξε διότι οι επιθετικοί που έχει, ανά δίδυμα, μπορούν να συνεργαστούν ιδανικά.

Όποτε το έκανε αυτό, το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Δηλαδή λειτούργησε όπως έπρεπε καθώς είτε το δίδυμο είναι Χασάν-Γκερέρο που έχουμε δει στα επίσημα ματς, είτε Γκερέρο-Μάνος, είτε Χασάν-Μάνος, είναι σίγουρο πώς θα υπάρχει πάντα καλή συνεργασία και θετικό αποτέλεσμα.

Στο πρωτάθλημα έχουν συνυπάρξει στην ίδια ενδεκάδα ο Αιγύπτιος με τον Ισπανό, ενώ στο ματς του κυπέλλου με τον Λεβαδειακό ο Έλληνας με τον Αιγύπτιο. Στο φιλικό της Πέμπτης που έγινε στο Ρέντη με τον Αήττητο Σπάτων, ο Έλληνας με τον Ισπανό.

Η συνεργασία του εκάστοτε διδύμου ήταν πολύ καλή. Εάν θα μπει γκολ δεν είναι το ζητούμενο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Το ζητούμενο είναι να συνεργάζονται καλά οι δύο επιθετικοί και να μπορούν να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Διαβάστε επίσης

Σύμμαχος ο χρόνος

Σύμμαχος ο χρόνος

Ο Γιάγια Τουρέ εκμεταλλεύεται τη διακοπή του πρωταθλήματος και συνεχίζει τη δουλειά, ώστε να βρεθεί σε ακόμη καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.