Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μάχες» σε Ευρώπη και Αφρική

«Μάχες» σε Ευρώπη και Αφρική
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 - 08:54

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μία φορά διαθέτει πάρα πολλούς διεθνείς ποδοσφαιριστές, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τον τροφοδότη των εθνικών ομάδων.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 14 διεθνείς παίκτες στο ρόστερ τους, οι οποίοι όπως είναι φυσικό θα απουσιάσουν από τις προπονήσεις των Πειραιωτών το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, οι διεθνείς του Ολυμπιακού για αυτή τη χρονική περίοδο είναι οι Φορτούνης, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης, Κούτρης, Νάτχο, Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Σισέ, Καμαρά, Μεριά, καθώς και οι Τσιμίκας, Νικολάου, Ανδρούτσος και Μασούρας για την εθνική Ελπίδων.

Πάμε, όμως, να δούμε τις αναλυτικές ημερομηνίες όπου οι διεθνείς του Θρύλου θα έχουν υποχρεώσεις, τραβώντας σίγουρα τα «ερυθρόλευκα» βλέμματα τόσο στο Nations League, όσο και στο Κόπα Άφρικα και στα προκριματικά των ελπίδων για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2019.

Αρχικά, η εθνική Ελλάδος θα αντιμετωπίσει τις Φινλανδία και Εσθονία στις 15 και 18 Νοεμβρίου στη χώρα μας, με το «ερυθρόλευκο» χρώμα να είναι έντονο αφού υπάρχουν οι Φορτούνης, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης, καθώς και για πρώτη φορά ο Κούτρης στην ομάδα.

Η Νορβηγία, τώρα, του Ομάρ Ελαμπντελαουί θα αντιμετωπίσει την Σλοβενία (16/11) καθώς και την Κύπρο στις (19/11) για το Nations League. Το Ισραήλ του Μπίμπαρς Νάτχο θα δώσει φιλικό ματς με την Γουατεμάλα, στις 15 Νοεμβρίου, ενώ πέντε μέρες αργότερα, στις (20/11), για το Nations League, θα παίξει στην έδρα της Σκωτίας.

Για την Ευρώπη, επίσης, η Σερβία του Γιάγκος Βούκοβιτς θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο στις (17/11) και την Λιθουανία στις (20/11) επίσης για το Nations League.

Περνάμε, τώρα, στις «μάχες» των Αφρικανών διεθνών του Θρύλου. Ο Γιασίν Μεριά με την Τυνησία κοντράρεται με την Αίγυπτο (16/11) για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα και με το Μαρόκο σε φιλικό παιχνίδι (20/11). Η Σενεγάλη του Παπέ Σισέ, αντιμετωπίζει τη Δημοκρατία της Ισημερινής Γουινέας (17/11), ενώ ο Μαντί Καμαρά την Ακτή Ελεφαντοστού στις 18 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Κόπα Άφρικα.

Τέλος, τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού θα έχει στη διάθεσή του ο Αντώνης Νικοπολίδης για τα μπαράζ της Εθνικής Ελπίδων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 με την Αυστρία. Η Εθνική Ελπίδων θα αντιμετωπίσει τους Αυστριακούς στις (16/11) στη χώρα μας και στις (20/11) στη «NV Arena St. Polten» και θα επιδιώξει να σφραγίσει το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2019, έχοντας στο έμψυχο δυναμικό της, τους Τσιμίκα, Ανδρούτσο, Μασούρα και Νικολάου.

Διαβάστε επίσης