Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διαιτησία: Τέτοιος χαμός δεν ξανάγινε!

Διαιτησία: Τέτοιος χαμός δεν ξανάγινε!
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 - 09:10
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όλα τα... σφάζουν, όλα τα... μαχαιρώνουν - μεταφορική η έννοια και πάντα με αγωνιστικά κριτήρια η κριτική - οι διαιτητές και οι βοηθοί, επειδή κάνουν εξόφθαλμα λάθη. Τέτοια αίσχη, κάθε αγωνιστική αλλάζουν μόνο τα ονόματα, καθώς πριν τον Τσαμούρη, ήταν η Δέτση, ο Σέζος κτλ. Η εικόνα της διαιτησίας που ευνοεί 1000 % τον ΠΑΟΚ, 100 % την ΑΕΚ και πάει κόντρα στον Ολυμπιακό δεν έχει προηγούμενο! Σε κάθε αγωνιστική το ίδιο βιολί, μόνο τα ονόματα αλλάζουν...

Επειδή οι ορισμοί αποτελούν ευθύνη, με την επιλογή του Τσαμούρη ο Περέιρα έδειξε ότι είναι ακατάλληλος για να επιλέγει διαιτητές και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά. Παράλληλα, κριτική δέχεται και η εκπαίδευση με Τριτσώνη, η οποία με τέτοια λάθη αποδεικνύεται ανύπαρκτη, καθώς υπάρχει έξαρση από το καλοκαίρι που ανέλαβε την ευθύνη της.

Και το χειρότερο όλων είναι ότι όχι μόνο δεν παραιτείται κανείς, αλλά δεν είδαμε ούτε ανακοίνωση ανάλογη με αυτή της 5ης Σεπτεμβρίου που μας πληροφορούσε ότι για τις δυο πρώτες αγωνιστικές τιμωρούνταν τρεις διαιτητές και καρατομούνταν ο βοηθός Καμπούρης από τον οποίο ο ΠΑΟΚ είχε παράπονα. Όμως, δεν γίνεται το ίδιο με διαιτητές ή βοηθού που ευνόησαν τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ ή αδίκησαν τον Ολυμπιακό.

Όλα αυτά δεν δείχνουν ότι δεν υπάρχει ισονομία; Γιατί η ΚΕΔ τώρα σιωπά;

Αραγε, πόσο τυχαίο είναι ότι μετά την καρατόμηση του Τσαχειλίδη, με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ που σύμφωνα και με την Επιτροπή Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ αποτελεί πλήγμα για την ανεξαρτησία της διαιτησίας, αυτός που παίζει για να πάρει τη θέση του στην ΚΕΔ είναι ο νυν παρατηρητής διαιτησίας της ΕΠΣ Μακεδονίας, και αρχιδιαιτητής της ένωσης που ελέγχει ο ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Τικόζογλου; Λεπτομέρεια αποτελεί ότι είναι κουμπάρος του παράγοντα του ΠΑΟΚ, πρώην μέλους της ΚΕΔ, Μάλαμα Τεβεκέλη.

Διαβάστε επίσης

Πληθώρα λύσεων στον άξονα

Πληθώρα λύσεων στον άξονα

Το ρόστερ του Ολυμπιακού διαθέτει ποιοτικούς μέσους και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιεί κάθε φορά τους ιδανικούς για κάθε ματς.