Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χέρι-χέρι Βασιλειάδης και Γραμμένος και με ρίσκο για Grexit

Χέρι-χέρι Βασιλειάδης και Γραμμένος και με ρίσκο για Grexit
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 - 08:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Δεν ξέρω στις εκλογές της ΕΠΟ πέρσι, αν ψηφίσαμε για πρόεδρο τον Βασιλειάδη ή τον Γραμμένο. Πώς το επιτρέπετε; Του επιτρέπετε να μιλάει με τις ΠΑΕ, να αποφασίζει πόσες θα είναι στο πρωτάθλημα. Πως το επιτρέψατε αυτό κύριε πρόεδρε; Πως το επιτρέψατε εσείς, κύριοι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ; Αν κι εσείς δεν είστε και τόσο αξιόπιστοι, όσο θέλετε να με πείσετε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, στην ομιλία του στη φετινή τακτική ΓΣ της ΕΠΟ που έγινε στις 29 Ιουνίου.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Γραμμένος («ο δικός μας Γραμμένος», σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη) και ο Βασιλειάδης πάνε χέρι-χέρι. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επέβαλε την αναδιάρθρωση, κάτι που αποτελεί ωμή κρατική παρέμβαση με την ανοχή της ΕΠΟ.

Και για να μειωθούν οι ομάδες έφτασε στο σημείο οι επτά άστεγες ΠΑΕ (ΠΑΟ, Αρης, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Ατρόμητος, Απόλλων και Λαμία) να υπογράψουν προκλητικά συμβόλαια με την ΕΡΤ, κάτι που αποτελεί παραβίαση των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Επίσης, πριν από μερικές μέρες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατέθεσε νομοσχέδιο που όχι μόνο δεν κατοχυρώνει αλλά παραβιάζει το αυτοδιοίκητο, απόδειξη ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα έχει δικαίωμα να επιβάλει μέχρι και ποινές. Προφανώς, ξέχασαν ότι πριν μερικά χρόνια η ΦΙΦΑ είχε απειλήσει με αποκλεισμό όλων των ομάδων.

Είναι δυνατόν στο ποδόσφαιρο να υπάρχουν κρατικές παρεμβάσεις με την ανοχή Γραμμένου; Σε ποια άλλη ομοσπονδία, σε όλο τον κόσμο, γίνονται αυτά;

Διαβάστε επίσης