Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ρεκόρ του Μασούρα

Το ρεκόρ του Μασούρα
Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019 - 19:17
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μια μεταγραφή για να πετύχει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Άλλους μπορείς να τους προβλέψεις, κάποιους όχι. Γι' αυτό και ποτέ, μα ποτέ, κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι σίγουρος για οτιδήποτε.

Σημαντική παράμετρος είναι το timing, για να το πούμε και ελληνικά, η χρονική συγκυρία. Υπάρχουν παίκτες που έχουν όλο το πακέτο αλλά είτε κάνουν βιαστικά το μεγάλο βήμα, είτε το περιβάλλον στο οποίο μετακομίζουν δεν είναι εκείνο που ήλπιζαν. Δεν ξέρω για σας αλλά προσωπικά θα έχω πάντα την απορία πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αν π.χ. ο Γενάρης της επιστροφής του Μιραλάς στον Ολυμπιακό δεν ήταν ο Γενάρης του 2018 αλλά ο φετινός, του 2019...

Ας αφήσουμε ωστόσο το παρελθόν, πλέον δε μπορεί να γίνει κάτι γι' αυτό. Ας περάσουμε λοιπόν στο... παρασύνθημα. Δεν κάναμε κοτζάμ πρόλογο για το τίποτα. Την αφορμή μας την έδωσε ο Γιώργος Μασούρας που σήμερα έγινε και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού. Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στα στατιστικά του Έλληνα εξτρέμ σκέφτεται ότι ο 25χρονος ποδοσφαιριστής κάνει το μεγάλο βήμα σε μια πολύ καλή, αν όχι την καλύτερη, συγκυρία για 'κείνον. Δείχνει ώριμος και έτοιμος για το πιο δύσκολο ποδοσφαιρικό τεστ της καριέρας του.

Τί «διαβάσαμε» στα στατιστικά του που μας οδηγεί να το πούμε αυτό; Μα ότι σε μόλις 14 ματς φέτος στη Super League (και με τον Πανιώνιο, όχι μια ομάδα του «βάρους» του Ολυμπιακού) έχει ήδη κάνει ρεκόρ σε τελικές (38). Πέρυσι (2017/18) σε 29 ματς είχε 37, πρόπερσι (2016/17) σε 34 ματς έφτασε τις 30 τελικές και τη σεζόν 2015/16 οι συγκεκριμένοι αριθμοί ήταν 32 και 34 αντίστοιχα. Αν συνυπολογίσουμε ότι φέτος έχει και 6 γκολ σ' αυτές τις 38 τελικές (σ.σ.: είχε 6 γκολ και τη σεζόν 2016/17 αλλά σε 34 συμμετοχές) και 1 ασίστ ολοκληρώνεται ένα... παζλ που φαίνεται ότι θα αρέσει.

Ας περιμένουμε όμως. Όπως προείπαμε, ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να είσαι σίγουρος για οτιδήποτε στο ποδόσφαιρο και δη μια μεταγραφή. Όλοι και όλα στο γήπεδο κρίνονται.

Διαβάστε επίσης