Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ντεμπούτο του Σολδάνο

Το ντεμπούτο του Σολδάνο
Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019 - 10:08
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ήταν 7/12/2017. Ο Κέβιν Μιραλάς αγωνίζονταν, ως παίκτης της Έβερτον, κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού 88 λεπτά για το Europa League. Ένα μήνα, παρα τρεις μέρες μετά, στις 10/1/2018, ως παίκτης του Ολυμπιακού πια, έκανε την αμέσως επόμενη εμφάνισή του σε ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά. Ακολούθησαν συνεχόμενες εμφανίσεις του Βέλγου επιθετικού με τη γνωστή σε όλους μας κατάληξη.

Ήταν 8/12/2018, ένα μήνα πριν δηλαδή παρά δύο μέρες, που ο Φράνκο Σολδάνο αγωνίζονταν με την Ουνιόν εις βάρος της Μπάνφιλντ για 90 λεπτά. Το πότε θα τον δούμε με τα ερυθρόλευκα στο γήπεδο θα περιμένουμε να τον δούμε. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα παράδειγμα προς αποφυγή και είναι αρκετά σοφότερος πια για να μην το επαναλάβει.

Και πριν πει κανείς ότι ο Κέβιν δεν είχε ρυθμό αφού ήταν παγκίτης στα ματς πρωταθλήματος με την Έβερτον, ας σκεφτεί ότι στον αντίποδα ο Σολδάνο έρχεται από άλλη ήπειρο και διαφορετική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Ο Μιραλάς αντιθέτως ήταν Ευρωπαίους και έρχονταν σ' ένα πολύ οικείο περιβάλλον. Το ποδόσφαιρο έχει συγκεκριμένους κανόνες και ισχύουν για όλους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει καμία διάθεση να βιαστεί με τον Αργεντινό αφού θέλει να του δώσει το χρόνο που απαιτείται (σ.σ.: χαρακτηριστικό είναι ότι στο μίνι διπλό που έγινε στην πρόσφατη προπόνηση στο Καραϊσκάκη, δεν συμμετείχε ο Φράνκο, έκανε ατομικό) ώστε όταν θ' αγωνιστεί να είναι πανέτοιμος και αγωνιστικά αλλά, ως ένα βαθμό, και ψυχολογικά για τη νέα του πολύ διαφορετική πραγματικότητα. Είναι απίθανο να τον δούμε με την Ξάνθη, πιθανότατα ούτε με τη Λάρισα θα δούμε το επίσημο ντεμπούτο του Φράνκο. Υπομονή, σεμνά και ταπεινά είναι το καλύτερο μότο.

Διαβάστε επίσης