Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τεράστιες οι ικανότητες του Λοντίγκιν»

«Τεράστιες οι ικανότητες του Λοντίγκιν»
Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019 - 00:50

Με τα καλύτερα λόγια για τον νέο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Γιούρι Λοντίγκιν, μίλησε ο Σεργκέι Σέμακ. Ο προπονητής της Ζενίτ στάθηκε μεταξύ άλλων στις εξαιρετικές ικανότητες του 28χρονου γκολκίπερ του Θρύλου, τονίζοντας στο «Match TV» χαρακτηριστικά:

«Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δυνατότητες του Γιούρι είναι τεράστιες και η ηλικία του δεν είναι καθόλου μεγάλη. Εξάλλου, πολλοί τερματοφύλακες φτάνουν στο πικ της καριέρας τους σε μια ηλικία κοντά στα 30. Η αποχώρηση του Λοντίγκιν συνδέεται με την έλλειψη χρόνου συμμετοχής του παίκτη. Μιλήσαμε με τον Γιούρι. Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα, ο οποίος του αρέσει να αγωνίζεται πάντα. Θέλει να βρίσκεται πάντα στο αρχικό σχήμα. Στο ποδόσφαιρο κάποιος πάντα παίζει και κάποιος δεν αγωνίζεται, επομένως είναι σημαντικό να παίρνεις έναν συγκεκριμένο ρόλο.

Μετά από την αναμέτρηση με την Ντιναμό Μίνσκ, το καλοκαίρι, ο Γιούρι γνώριζε πως έπρεπε να αλλάξει την κατάσταση, τουλάχιστον για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Το καλοκαίρι δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να αποδεσμευτεί ο παίκτης, αλλά τον χειμώνα ήταν σίγουρα δυνατή η μεταγραφή του Λοντίγκιν. Εξάλλου, η αποχώρηση του Λοντίγκιν γνωστοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, όταν δεν ήταν στην ομάδα κατά την πρώτη συγκέντρωση στο Κατάρ. Σε φιλικό κλίμα, ήταν φανερό πως είχε αποφασιστεί η μεταγραφή του παίκτη».

Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα ανέφερε: «Φυσικά και στον Ολυμπιακό η θέση του Λοντίγκιν δεν είναι εξασφαλισμένη, αλλά έχει πολλές πιθανότητες! Το σημαντικό για τον Γιούρι, επίσης, είναι πως δεν θα χρειαστεί διάστημα προσαρμογής, αφού γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και την ελληνική πραγματικότητα. Στην Ελλάδα, ο Γιούρι πέρασε την παιδική του ηλικία και δεν θα νιώθει ξένος».

Διαβάστε επίσης

Δίνουν... εξετάσεις!

Δίνουν... εξετάσεις!

Στο ματς με τον Πανιώνιο η ενδεκάδα θα είναι χωρίς Φορτούνη και Γκιλιέρμε ταυτόχρονα -δύο παίκτες κομβικούς για το παιχνίδι του Ολυμπιακού- για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ευαγγέλου δεν κάνει

Ο Ευαγγέλου δεν κάνει

Μετά από διαιτησίες σαν τις δικές του, οι περισσότερες ομάδες θέλουν ξένους διαιτητές.

Και πώς να μην πιστεύουν στο πρωτάθλημα!

Και πώς να μην πιστεύουν στο πρωτάθλημα!

Ο κόσμος του Θρύλου, καθώς και όλοι στην ομάδα τονίζουν συνεχώς ότι πιστεύουν στον τίτλο, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό με την εικόνα που βλέπουν στον αγωνιστικό χώρο, παρά την… εξυγίανση και τη βαθμολογική διαφορά που υπάρχει από την κορυφή.