Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Περέιρα και... λοιποί αναζητούνται στον χάρτη!

Περέιρα και... λοιποί αναζητούνται στον χάρτη!
Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019 - 09:00
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από τους ορισμούς των ξένων διαιτητών για τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος φαίνεται ότι οι ξένες ομοσπονδίες δεν υπολογίζουν την ΚΕΔ των τριών ξένων αρχιδιαιτητών (του Πορτογάλου Περέιρα, του Ισπανού Μαρίν, του Σουηδού Λίντμπεργκ), την ΚΕΔ που έχει συνολικό ετήσιο κόστος 700.000 ευρώ τον χρόνο! Μια ακόμη απόδειξη αποτελεί ότι για το ντέρμπι της Κυριακής ΑΕΚ-ΠΑΟΚ όρισαν διαιτητή από τη Δανία και είναι ο τρίτος που φέρνουν από τη συγκεκριμένη χώρα, άρα στα επόμενα δύσκολα ματς αναμένονται ρέφερι από την Ελβετία, την Αυστρία, ίσως από τη Φινλανδία να μην μπορούν επειδή τους... έκραξε ο Γκεστράνιους.

Για το παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ο Περέιρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλοι δεν έχουν ευθύνη όρισε Μάικλ Τίκγκααρντ από τη Δανία, με το πρωτάθλημα της χώρας να βρίσκεται σε διακοπή, καθώς τελευταία φορά σφύριξε στις 16/12/18.

«Τελειωμένος» στην Ευρώπη

Ο 42χρονος ρέφερι βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία της ΟΥΕΦΑ, άρα δεν έχει προοπτικές εξέλιξης στην Ευρώπη, ενώ στη χώρα του μέχρι τώρα έχει σφυρίξει 11 ματς και ο πρώτος έχει 15. Επίσης, σημειώστε ότι στην Ευρώπη σφύριξε μόνο ένα παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιούροπα Λιγκ (της Ντρίτα από το Κόσοβο με τη γνωστή ματς Ντουντελάνζ που έληξε 1-1). Πρόκειται για επιλογή που προσβάλει μέχρι και τους Έλληνες διαιτητές, υπό την έννοια ότι ο Μάικλ Τίκγκααρντ δεν είναι υψηλού επιπέδου ρέφερι. Ως παρένθεση να αναφέρουμε ότι αυτή η επιλογή, του άσημου Δανού, καταδεικνύει και τις ανύπαρκτες διεθνείς σχέσεις της ΕΠΟ.

Μονόδρομος να αναλάβουν ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ

Μπορεί ο Περέιρα να διαφημίζει ότι πήγαν καλά οι ξένοι διαιτητές, που σφύριξαν στα ντέρμπι του πρώτου γύρου, όμως αποτελεί ρίσκο που η ΦΙΦΑ με την ΟΥΕΦΑ αφήνουν τον επικεφαλής της ΚΕΔ να τους επιλέγει ή να έχει την ευθύνη. Αφενός Περέιρα και λοιποί ξένοι, όπως και Ελληνες παράγοντες της διαιτησίας δεν μπορούν να φέρουν πρωτοκλασάτους ρέφερι από το εξωτερικό, αφετέρου αυτοί που έρχονται δεν έχουν τον φόβο της τιμωρίας, δεδομένου ότι η έκθεση του όποιου παρατηρητή βάζουν, δεν έχει νόημα, καθώς ανήκουν σε άλλη ομοσπονδία και δεν ελέγχονται από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.

Με άλλα λόγια, μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά! Βλέπετε κάτι λογικό στα προηγούμενα;

Προέκυψαν σημαντικά θέματα στον πρώτο γύρο

Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι σχετικά με τους ξένους διαιτητές του πρώτου γύρου προέκυψαν και σημαντικά θέματα με τους ξένους διαιτητές που σφύριξαν στα ντέρμπι του πρώτου γύρου:

1) Ο Αυστριακός Ντράχτα, ο οποίος ορίστηκε Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0, όμως στο τέλος του έτους η ομοσπονδία της χώρας τον καρατόμησε από διεθνή!

2) Αρχικά για το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 είχε οριστεί ο Ελβετός Σέρερ, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Σαν Φενταγί.

3) Ο Ελβετός Ζακοτέ, ο οποίος σφύριξε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 και δεν έδωσε δυο πέναλτι υπέρ των «ερυθρολεύκων».

4) Σάλος είχε ξεσηκωθεί και με τον Δανό Κριστόφερσεν, ο οποίος σφύριξε ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1, επειδή δέκα μέρες νωρίτερα τον είχε βαθμολογήσει ο Τριτσώνης σε αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ. Λεπτομέρεια ότι ο συγκεκριμένος ρέφερι άφησε με παράπονα τον Ολυμπιακό, καθώς σφύριξε με φιλοσοφία «εξυγίανσης». Κατά την άποψή μας ο Κριστόφερσεν είχε χειρότερη απόδοση, ακόμη και από τον Ζακοτέ.

Διαβάστε επίσης

Ρυθμιστής ο Μπουχαλάκης

Ρυθμιστής ο Μπουχαλάκης

Συντηρητικά γυμνάστηκε την Πέμπτη ο Έλληνας μέσος. Την Παρασκευή κρίνεται ο βαθμός ετοιμότητάς του, που θα καθορίσει την βασική ενδεκάδα στο ματς με τον Πανιώνιο.

Κωδικός... ετοιμότητα

Κωδικός... ετοιμότητα

Ο Πέδρο Μαρτίνς υπολογίζει όλους τους παίκτες του, καθώς το προσεχές διάστημα ο Ολυμπιακός έχει συνεχόμενες, δύσκολες αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δίνουν... εξετάσεις!

Δίνουν... εξετάσεις!

Στο ματς με τον Πανιώνιο η ενδεκάδα θα είναι χωρίς Φορτούνη και Γκιλιέρμε ταυτόχρονα -δύο παίκτες κομβικούς για το παιχνίδι του Ολυμπιακού- για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.