Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το παζλ της 11άδας

Το παζλ της 11άδας
Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019 - 09:36
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Οι απουσίες των τιμωρημένων Φορτούνη και Γκιλιέρμε και του ανέτοιμου Μπουχαλάκη που έμεινε εκτός αποστολής αφήνουν το παζλ της 11άδας του αποψινού αγώνα με τον Πανιώνιο με πολλά ενδιαφέροντα κενά. Ακόμα και ο Καμαρά στο 100% δεν είναι και κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος αν ο Μαρτίνς θα τον χρησιμοποιήσει από την αρχή ή θα τον αφήσει αρχικά στον πάγκο και βλέπουμε.

Φτάνουμε λοιπόν σε μια νέα πραγματικότητα για τα συγκεκριμένα τετραγωνικά του γηπέδου. Μέχρι χθες ο Πορτογάλος τεχνικός προβληματίζονταν για το ποιόν θα πρωτοβάλει και έπρεπε ν' αφήνει κάθε φορά εκτός 11άδας ή και την εξέδρα μερικούς πολύ ικανούς παίκτες.

Απόψε ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Τόσο διαφορετική που δεν θα πρέπει ν' αποκλειστεί να δούμε και αλλαγή διάταξης, δηλαδή αυτό το 4-2-3-1 να μετατραπεί σε 4-4-2.

Αν επιλέξει το 4-2-3-1 τότε ο Νάτχο θα είναι στο «10» και ψάχνουμε τους δύο πίσω του. Θα παίξει από την αρχή ο Καμαρά; Αν όχι, τί θα γίνει; Θα χρησιμοποιηθεί ο Ανδρούτσος με κάποιον παρτενέρ ειδικής συνθήκης, π.χ. Τοροσίδης ή Μασούρας; Μένει να το δούμε.

Αν πάει σε διάταξη 4-4-2 τότε οι Γκερέρο, Χασάν θα είναι στην κορυφή, στα φτερά οι Ποντένσε, Λάζαρος και θα ψάχνουμε τον ένα παρτενέρ του Νάτχο στον άξονα μεταξύ των Καμαρά, Ανδρούτσου. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να... ζυγίσει ο προπονητής πριν από τις τελικές του επιλογές. Και εξίσου βέβαιο είναι ότι εύκολο ματς δεν υπάρχει. Εύκολα είναι μόνο στη θεωρεία, η πράξη είναι μια διαφορετική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης