Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πιστεύουμε στην πρόκριση»

«Πιστεύουμε στην πρόκριση»
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 - 19:08

Δεν θα ξεχάσει ποτέ την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν για τους «32» του Europa League, όπως τόνισε ο Γκιλιέρμε Τόρες στη συνέντευξη που παραχώρησε στο match programme ενόψει της αναμέτρησης με την Ντιναμό Κιέβου.

Ο Βραζιλιάνος μέσος των Πειραιωτών υπογράμμισε επίσης ότι οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να μπουν σε… τροχιά πρόκρισης από το πρώτο ματς με τους Ουκρανούς, ενώ τέλος στην ερώτηση για το που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός στο Europa League απάντησε πως: «Όλα γίνονται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πέτυχες το ένα από τα τρία, χρυσά γκολ, για την ομάδα μας, κόντρα στη Μίλαν, δίνοντας την πρόκριση στην φάση των «32», όπου βρισκόμαστε πλέον. Θέλω να μας μιλήσεις για την φάση του 2-0...

Τι να πω, νομίζω πως η μπάλα ήταν στον αέρα για... μία αιωνιότητα. Όταν είδα τον Ρέινα να κάνει πίσω βήματα, στιγμιαία κατάλαβα ότι δεν έχει τον έλεγχο της φάσης. Μέχρι να δω την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα, είχα... παγώσει! Όταν όμως άκουσα τον κόσμο να ξεσπά, Θεέ μου... Τι υπέροχο συναίσθημα. Είναι κάτι που θα θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή... Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά μου, που όταν άρχισα να τρέχω προς τον πάγκο, όλα... έσβησαν. Θυμάμαι αγκαλιές, φωνές, το Καραϊσκάκη να «φλέγεται» και να σκέφτομαι «θα το κάνουμε, θα περάσουμε!». Ήταν συγκλονιστικό!

Πριν το παιχνίδι, ποια ήταν η αίσθηση που είχατε; Ότι θα προκρινόμασταν;

Ναι! Το πιστεύαμε πάρα πολύ. Πρώτος ο προπονητής μας και μετά εμείς όλοι. Δε νομίζω, ειλικρινά, ότι υπήρχε ένας παίκτης που να αμφέβαλλε για τις δυνάμεις μας. Εντάξει σε έναν αγώνα μπορεί να γίνουν... πράγματα και θαύματα και να χάσεις μία νίκη ή μία πρόκριση. Αυτό δεν μπορείς ποτέ να το υπολογίσεις. Αλλά κανείς μας, ποτέ, δεν αμφέβαλλε για την ικανότητά μας, τη χημεία μας ως ομάδα, την θέλησή μας και φυσικά, την αξία μας! Το πιστεύαμε και στο τέλος το κάναμε πράξη! Είχαμε και τη στήριξη του κόσμου, πράγμα που μας έκανε να νιώθουμε υπεράνθρωποι!

Το ξέσπασμα του κόσμου στο τέλος;

Φυσιολογικό. Περίμεναν τόσο πολύ αυτή την πρόκριση. Βλέπουν ότι αδίκως δεν είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας στην Ελλάδα, παρότι άπαντες αναγνωρίζουν ότι παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, είδα τον κόσμο να ξεσπάει και σιγά-σιγά άρχισα να το συνειδητοποιώ! «Τα καταφέραμε» είπα μέσα μου!

Ήταν μία δύσκολη διαδρομή ως εδώ, έχοντας απέναντι μας σοβαρές ομάδες. Ο Θρύλος, ωστόσο, ήταν εκείνος που έπρεπε. Ποιο ήταν το βασικό στοιχείο, που έφερε την πρόκριση;

Το δέσιμο μεταξύ μας. Η ποιότητα υπάρχει, το ταλέντο υπάρχει, η θέληση υπάρχει, το πείσμα περισσεύει. Αλλά αν δεν υπάρχει ομοιογένεια, αν δεν υπάρχει δέσιμο, αν δεν υπάρχει χημεία, δεν μπορούν όλα αυτά να εκφραστούν. Και νομίζω ότι αποδίδουμε τόσο καλά και έχουμε και αποτελέσματα, επειδή παίζουμε πολύ καλά ο ένας με τον άλλο. Δουλεύουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, έχουμε αρχές στο παιχνίδι μας και η ομοιογένεια, την οποία επιδεικνύουμε, μέσα στο γήπεδο, μας βοηθάει να βγάζουμε στους αγώνες τον καλύτερό μας εαυτό, ως ομάδα!

Ένα στοιχείο που θέλω να μας αναπτύξεις, επίσης, είναι το γεγονός ότι η ομάδα αποδίδει εξίσου καλά και κερδίζει, ανεξαρτήτως αλλαγών σε ενδεκάδα και διάταξη.

Η καθημερινή δουλειά και η τριβή, του ενός με τον άλλο, μέσα στο γήπεδο, έχει αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα. Έχουμε παίξει όλοι με όλους και όλοι γνωρίζουμε το παιχνίδι του διπλανού μας. Είτε είναι το μπακ με τον εξτρέμ, είτε το «δεκάρι» με το «οκτάρι», είτε ο σέντερ φορ με τον εξτρέμ, είτε ο τερματοφύλακας με τα σέντερ μπακ, όλοι ξέρουμε τι είναι ικανός να κάνει ο διπλανός μας και πως να πάρουμε το καλύτερο από το παιχνίδι του, την ώρα του αγώνα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν υπάρχει ομοιογένεια και γίνεται καθημερινή τριβή, μέσα από τις προπονήσεις, του ενός παίκτη με τον άλλο.

Μπροστά υπάρχει μία δύσκολη δυάδα αγώνων. Πρώτος αγώνας, απόψε, μέσα. Αντίπαλος η Ντιναμό. Τι σκέφτεσαι;

Σκέφτομαι πρόκριση. Την οποία θέλουμε να «καθαρίσουμε» και από το πρώτο παιχνίδι. Είναι σημαντικό να καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την έδρα μας και να βάλουμε από απόψε τις βάσεις, για να περάσουμε στους «16» της διοργάνωσης. Επιθυμούμε διακαώς τη διάκριση στο Europa League και για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει από απόψε να μπούμε σε τροχιά... πρόκρισης, απέναντι, στην Ντιναμό.

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός, απέναντι στην Ντιναμό, απόψε, για να βάλει τις βάσεις για πρόκριση;

Πρώτον να μη δεχθούμε γκολ. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την εστία μας και στη συνέχεια να ψάξουμε το γκολ. Και το 1-0, ακόμη, θα είναι ιδιαιτέρως θετικό για εμάς. Και εκτός έδρας είμαστε μία ομάδα, την οποία δύσκολα μπορεί να κάμψει κάποιος. Και στη Μίλαν βάλαμε δύσκολα, αλλά και στην Μπέτις δημιουργήσαμε προβλήματα. Αλλά πρώτα, οφείλουμε να κοιτάξουμε το αποψινό παιχνίδι, στην έδρα μας. Να κρατήσουμε το «μηδέν πίσω», με συνοχή και προσοχή. Μπροστά είμαστε εξαιρετικοί και θεωρώ ότι θα σκοράρουμε σίγουρα. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε την άμυνά μας δίχως γκολ, τότε θα έχουμε κάνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα, για να βρεθούμε στους «16». Η ρεβάνς στο Κίεβο θα είναι πιο εύκολη για εμάς.

Και με μία ενδεχόμενη πρόκριση, πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός;

Όλα γίνονται! Αν δεν έχεις όνειρα, δεν πας πουθενά! Και εμείς, όπως λέει και το μότο μας, συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!

Διαβάστε επίσης

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού! (pic)

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού! (pic)

Δείτε τους ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για το βασικό του σχήμα στο πολύ μεγάλο ματς με την Ντιναμό Κιέβου για το Γιουρόπα Λιγκ.