Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα... κλάψουν διαιτητές το καλοκαίρι

Θα... κλάψουν διαιτητές το καλοκαίρι
Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019 - 08:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι αποδείξεις για τα λάθη των διαιτητών στο φετινό πρωτάθλημα είναι πολλές. Η FIFA δεν χρειάζεται ούτε την ενημέρωση από τις εκθέσεις των παρατηρητών (σ.σ. αυτό το γράφουμε για να γελάσουμε), ούτε από την ΚΕΔ (σ.σ. ισχύουν τα ίδια με την προηγούμενη σημείωση). Υπάρχουν τα βίντεο, όπου η δύναμη της εικόνας εκθέτει όχι μόνο τους αρμοδίους αλλά και τους αρνητικούς πρωταγωνιστές των γηπέδων, τους διαιτητές. Ακόμη, τα βίντεο αποδεικνύουν το μέγεθος της κατάντιας της διαιτησίας και ταυτόχρονα της αλλοίωσης της βαθμολογίας.

Επίσης, λάθη, όπως του Σέζου (Κιλκίς) στο παιχνίδι Απόλλων-Ολυμπιακός 0-2, όπου δεν έδωσε πέναλτι μαρς στην ανατροπή του Ποντένσε από τον Γαρουφαλιά, δείχνουν και την ανάγκη των πολλών αλλαγών. Πως γίνεται ο συγκεκριμένος ρέφερι να έχει αδικήσει τον Ολυμπιακό και στο ματς με τον ΟΦΗ και με τον Απόλλωνα;

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η διαιτησία δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Όμως, η FIFA είναι αποφασισμένη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Το πρώτο βήμα έγινε με την κόκκινη κάρτα στην ΕΠΟ, μέσω της επιστολής της Γενικής Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Φατμά Σαμούρα. Μπορεί κάποιοι να κατάλαβαν άλλα από αυτά που έρχονται, όμως μετά τη «θωράκιση» της ΚΕΔ από παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας, έρχεται και «οδοστρωτήρας», μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές, στους πίνακες των διαιτητών.

Αρκετοί είναι οι διαιτητές οι οποίοι με τα λάθη που έκαναν απέδειξαν ότι δεν μπορούν να σταθούν στους πίνακες (Τσαμούρης, Σέζος, Ευαγγέλου, Φωτιάδης, Σκουλάς, Κοτσάνης, Τάσης, Κομίνης κτλ). Μόνο αν φύγουν όλοι, όχι οι μισοί, θα αλλάξει σελίδα η ελληνική διαιτησία. Αλλωστε, η... εξυγίανση δεν είναι κωμωδία, είναι ένα ολόκληρο σύστημα που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό η FIFA το ξέρει καλά.

Διαβάστε επίσης