Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φριτζ: Ο διαιτητής που... τίναξε στον αέρα το ντέρμπι!

Φριτζ: Ο διαιτητής που... τίναξε στον αέρα το ντέρμπι!
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 - 17:35

Για την πρωτοφανή απόφαση (για τα παγκόσμια ποδοσφαιρικά δεδομένα) του κ. Μάρκου, του αθλητικού δικαστή της Superleague, διαβάσατε ήδη πολλά. Συνέχιση του ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, από το 69' και έπειτα. Ποινή -3 βαθμούς, πρόστιμο, κεκλεισμένων των θυρών στους γηπεδούχους, για τα επεισόδια. Ή μάλλον, για τον ΠΟΛΕΜΟ, ο οποίος μαινόταν στο ΟΑΚΑ και οδήγησε τον διαιτητή να διακόψει οριστικά τον αγώνα. Τα πως και τα γιατί τα αναλύσαμε, τα διαβάσαμε, τα γράψαμε, τα ξαναγράψαμε. Αυτό που αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς, όμως, είναι το εξής: Μήπως ο Πρωτοδίκης, Χριστόφορος Μάρκου, με την απόφασή του παίρνει τις ευθύνες, για όσα έγιναν, από τον Παναθηναϊκό, από την Αστυνομία, από τους «πράσινους» οπαδούς και τις μεταφέρει στον ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ; Μελετήσαμε πολύ την απόφαση και το σκεπτικό αυτής. Διαβάσαμε μέσα σε αυτή πολλές φορές τον κ. Μάρκου να τονίζει ότι ο διαιτητής κ. Φριτζ «κυριαρχικά» έκανε το ένα, «κυριαρχικά» έκανε το άλλο, «κυριαρχικά» αποφάσισε το τρίτο. Και σχεδόν πάντα, κάθε «κυριαρχικά», το οποίο ο ίδιος ο κ. Μάρκου αναγνώριζε στον Γερμανό διαιτητή, το αμφισβητούσε! Αμέσως μετά, ή λίγο παρακάτω, ανάλογα με τη διατύπωση! Εγείρεται, λοιπόν, το ερώτημα: Ποιος είναι, σύμφωνα με το ΙΔΙΟ το ποδόσφαιρο, ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ενός αγώνα; Ο διαιτητής, φυσικά. Κανείς άλλος.

Ο ρέφερι είναι σε θέση να κρίνει πότε χρειάζεται προσωρινή ή οριστική διακοπή. Ο ίδιος είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται, για το καλό του αθλήματος και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και των αποστολών εν γένει, πότε οι συνθήκες επιτρέπουν ποδόσφαιρο και πότε όχι. Γιατί όλα αυτά; Για να είναι, όπως μας εξηγεί ο κ. Μάρκου, το ποδόσφαιρο... ελκυστικό! Και στο ΟΑΚΑ το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον κ. Μάρκου, θα μπορούσε μέσα σε... 20 λεπτά, να ξαναγίνει ελκυστικό!

Το... ελκυστικό ποδόσφαιρο!

Με μισο-άδειες εξέδρες, με την οσμή δακρυγόνων και χημικών στον αέρα, με τα σημαιάκια του κόρνερ να έχουν πάει βόλτα και να... ξαναγυρίζουν στην θέση τους, σε 20 λεπτά μέσα, το ποδόσφαιρο προλάβαινε να γίνει ξανά ελκυστικό. Ελκυστικό όπως στο 4', όπου πανθομολογούμενα ο διαιτητής ΕΠΡΕΠΕ να έχει διακόψει το παιχνίδι! Με την είσοδο των διαπιστευμένων και τους προπηλακισμούς στον πάγκο του Ολυμπιακού. ΕΚΕΙ, κύριε Φριτζ, σύμφωνα με τον κ. Μάρκου, το ποδόσφαιρο δεν ήταν ελκυστικό. Μετά από 40 λεπτά αναμονής, όμως και ενώ ο ΠΟΛΕΜΟΣ συνεχιζόταν, η ατμόσφαιρα μύριζε δακρυγόνο και όσοι είχαν απομείνει στις εξέδρες κινούνταν για να αποδοκιμάσουν, να υβρίσουν ή ένας Θεός ξέρει ακόμη τι περισσότερο να κάνουν, το ποδόσφαιρο ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ! Και όφειλε, ο κ. Φριτζ, να το περιμένει να... σουλουπωθεί!

Θα ήταν... εκκλησία!

Εσύ φταις, κύριε Φριτζ. Εσύ τίναξες το ντέρμπι στον αέρα. Εσύ έσυρες δύο ομάδες στα δικαστήρια. Εσύ επιβαρύνεις, τώρα, τον συνεταιρισμό και τις ομάδες με νέα έξοδα, για να συνεχιστεί το ντέρμπι που, κακώς, διέκοψες και να ολοκληρωθεί. Εσύ φταις που ενώ είσαι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ενός αγώνα, δεν έκατσες να περιμένεις 20 λεπτά ακόμη, για να γίνει το ποδόσφαιρο ξανά ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ! Αφού σου τα λέει ο κ. Μάρκου: Σε 20 λεπτά η ατμόσφαιρα θα καθάριζε, οι μάχες σώμα με σώμα οπαδών-αστυνομίας θα έπαυαν μονομιάς και όλα θα ήταν... εκκλησία. Θέατρο. Μπαλέτο.

Τι εννοείς κύριε Φριτζ, ποιος σου εξασφαλίζει ότι ο πόλεμος οπαδών αστυνομίας δεν θα ερχόταν ξανά μέσα στο γήπεδο; Τι εννοείς, ποιος σου εξασφαλίζει ότι αυτοί που είδες να έχουν απομείνει στην εξέδρα, δεν κινούνταν απειλητικά για να σε βρίσουν, αλλά για να σε... αποθεώσουν; Δεν τα ρωτάνε αυτά, κύριε Φριτζ! Αυτά είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ στο ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...!

Διαβάστε επίσης

Έρανος για νέο σημαιάκι...

Έρανος για νέο σημαιάκι...

Αφού δεν βρίσκουν αυτούς που «μπούκαραν» στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και ειδικά εκείνον που άρπαξε το σημαιάκι του κόρνερ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται για έρανο… όπως μόνο στον ΠΑΟ ξέρουν (!!!).