Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δίνει «βραβείο» στα επεισόδια!

Δίνει «βραβείο» στα επεισόδια!
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 - 00:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ποιο είναι το... νόημα της απόφασης του αθλητικού δικαστή, ο οποίος διέταξε ο αγώνας Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός να συνεχιστεί από το 70', δηλαδή από το σημείο όπου διακόπηκε; «Κάντε επεισόδια, μην παίζετε μπάλα, όμως θα είναι όλα καλά»! Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από μια απόφαση, η οποία «σκοτώνει» το άθλημα, από μια απόφαση χωρίς λογική, καθώς δεν ρίχνει ευθύνη σε κανέναν για τα έκτροπα στα γήπεδα. Αρα, μεγάλος κίνδυνος για αναρχία, άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου.

Οι χούλιγκανς, εφόσον οι ομάδες δεν θα τιμωρούνται δεν θα φοβούνται τίποτα. Θα ξεκινούν το ρεσιτάλ βίας, μέχρι να διακοπεί ένας αγώνας, θα παίζουν ξύλο για 50' λεπτά, μέσα και έξω από το γήπεδο, θα μένει και ένα δεκάλεπτο για να αδειάσουν οι κερκίδες και όλα καλά! Αμφιβάλει κανείς ότι αυτό είναι το μήνυμα που «μεταφέρει» η συγκεκριμένη απόφαση; Με άλλα λόγια δίνει «βραβείο» στα επεισόδια, εκτός αν για τις ποινές αποφασίζουν ανάλογα με ποιας ομάδας είναι οι οπαδοί και αν είναι ή όχι της... εξυγίανσης!

Ειδικά, πάντα με βάση το σκεπτικό, το ερώτημα «οφείλει ο διαιτητής, κάθε φορά που στο γήπεδο θα υπάρχει μια εξωτερική παρέμβαση, να αναμένει μία ώρα μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλότητα;» αναιρεί ολόκληρη την απόφαση του αθλητικού δικαστή για τη συνέχιση του αγώνα. Δηλαδή, αν έχουμε έξι «ντου» ο ρέφερι πρέπει να περιμένει έξι ώρες για να διακόψει έναν αγώνα;

Η... κατάσταση δεν σώνεται ούτε από το γεγονός ότι ο αθλητικός δικαστής συμπληρώνει, ή μάλλον απαντά επειδή απαντήσεις μπορούν να δοθούν πολλές, με τα εξής: «Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι αρνητική, οσάκις η αναμονή ουδέν έχει να προσφέρει, όταν π.χ. η εξωτερική παρέμβαση ή η ακαταλληλότητα του γηπέδου δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός μιας ώρας».

-«Ο διαιτητής αναγράφει λεπτομερώς στο Φ.Α. τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το γήπεδο ακατάλληλο», αναφέρει ο ΚΑΠ (άρθρο 10). Φυσικά και το έκανε ο Φριτζ, καθώς αναφέρει πως ένιωσε να απειλείται!

Διαβάστε επίσης

Με οδηγό τον Φορτούνη η Εθνική...

Με οδηγό τον Φορτούνη η Εθνική...

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με σκόρερ τον ηγέτη της «γαλανόλευκης» και του Θρύλου, και με τον Μασούρα να δίνει την ασίστ στο 2ο γκολ της ομάδας, πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στο Λιχτενστάιν, ξεκινώντας με το δεξί τα προκριματικά του Euro 2020.