Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το θαύμα του Ερασιτέχνη!

Το θαύμα του Ερασιτέχνη!
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 - 12:46

Το 2010 ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ήταν κοντά στη διάλυση. Με χρέη που έφταναν τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα σε 9 χρόνια, όμως, η ομάδα όχι απλά πέτυχε την οικονομική της εξυγίανσης, όχι μόνο κατάφερε να φτάσει και πάλι στην πρώτη θέση στην Ελλάδα, σαρώνοντας τους τίτλους, αλλά έγινε κυρίαρχος στην Ευρώπη. Με τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο να κατακτά πολλά ευρωπαϊκά τρόπαια, σε διαφορετικά αθλήματα.

Πώς όμως ο σύλλογος έφτασε από τα πρόθυρα της διάλυσης στην κορυφής σε διεθνές επίπεδο; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το εξήγησε. Ο ηγέτης του Θρύλου στάθηκε στο δίπτυχο της επιτυχίας. Από τη μια με τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί. Πάνω από 25.000.000 ευρώ σε αυτή την 9ετία, αλλά παράλληλα και με σκληρή δουλειά. Με αποδείξεις, όχι με λόγια, με μεθοδικότητα και σωστό πλάνο. Με τον Μιχάλη Κουντούρη πρόεδρο.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει πετύχει κάτι που άλλοι σύλλογοι δεν μπορούν ούτε καν να το φανταστούν. Πρωταγωνιστεί και κατακτά τίτλους στην Ευρώπη. Συντηρεί τόσα πολλά τμήματα, σε διαφορετικά αθλήματα, που διεκδικούν την κορυφή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό είναι ένα θαύμα!

Αλλά το θέμα είναι πώς οι φιλοδοξίες ποτέ δεν σταματούν, ο πήχης μπαίνει πάντα πιο ψηλά και ο στόχος είναι να γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο ο σύλλογος. Να φτάσει σε ακόμα πιο πολλούς ευρωπαϊκούς τίτλους.

Διαβάστε επίσης

Δύο μήνες πριν την κλήρωση

Δύο μήνες πριν την κλήρωση

Στις 18 Ιουνίου θα μάθει ο Ολυμπιακός ποιον θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (23-24/7 και 30-31/7).