Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δωρεά του Β. Μαρινάκη το μνημείο του αφανούς Ναυτικού (pics)

Δωρεά του Β. Μαρινάκη το μνημείο του αφανούς Ναυτικού (pics)
Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 - 14:51

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου του Αφανούς Ναυτικού, το οποίο φιλοτεχνήθηκε με πρωτοβουλία και δαπάνη του Βαγγέλη Μαρινάκη, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στην Ακτή Μιαούλη. Το μνημείο το οποίο θα κοσμεί πλέον την περιοχή είναι μια δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη, εις μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη Μαρινάκη. Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ, ο δωρητής του μνημείου, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Με το μνημείο αυτό αναδεικνύεται η παρουσία του Έλληνα ναυτικού στην ιστορία και την παράδοση της Ελλάδος και τιμούνται οι αγώνες και οι θυσίες των ναυτικών. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ. Το έργο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γεώργιος Ρούσσης. Την τελετή διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Στεφάνια κατέθεσαν ο δωρητής του μνημείου Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης., εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο Πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλειος Κορκίδης., εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συνταξιούχων Αξιωματικών Ε.Ν., ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Γαγάνης, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε.Ν., ο Πρόεδρος Δημήτριος Μηνδρινός, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Μηχανικών Ε.Ν., ο Πρόεδρος .Αντώνιος Ευγένιος, εκ μέρους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. και Πρόεδρος της Ένωσης Βασίλειος Μανωλάκος, εκ μέρους του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Πειραιά, ο Αντιπρόεδρος Σπύρος Σπυρίδων, εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, ο Πρόεδρος Νικόλαος Πλατανησιώτης, εκ μέρους της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», ο Πρόεδρος Σταύρος Βοϊδονικόλας, εκ μέρους της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», ο Αντιπρόεδρος, πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Χρήστος Τζανουδάκης, εκ μέρους του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Αιγαίου, η Πρόεδρος Μάτα Κορναράκη, εκ μέρους της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, ο Άγγελος Γαβιώτης.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων ερμήνευσε δημοτικά τραγούδια για τη θάλασσα η Βασιλική Καρακώστα, ενώ στα αποκαλυπτήρια του μνημείου παιάνιζε η μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Διαβάστε επίσης

Και πάλι βασικός ο Νικολάου

Και πάλι βασικός ο Νικολάου

Ο στόπερ του Ολυμπιακού ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στην Έμπολι μπήκε για δεύτερη σερί αγωνιστική στην αρχική ενδεκάδα.