Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρυλικός επιθετικός πλουραλισμός...

Θρυλικός επιθετικός πλουραλισμός...
Κυριακή, 12 Μαΐου 2019 - 16:06
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το πρωτάθλημα που τελείωσε πριν από μια εβδομάδα βρήκε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Αλλά με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την καλύτερη επίθεση. Κι αυτό που έχει αξία είναι πώς ο Θρύλος έκλεισε τη σεζόν με τριψήφιο αριθμό γκολ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σημείωσε 104 γκολ, στα χαρτιά 106 καθώς το ματς με τον Παναθηναϊκό το πήρε με 3-0 ά.α. μετά την τιμωρία των «πράσινων» για τα επεισόδια στην αναμέτρηση της 17ης Μαρτίου, ενώ όταν έγινε η διακοπή, το σκορ ήταν 0-1 με το τέρμα του Γκερέρο.

Τι όμως μπορεί να κρατήσει κανείς από τα 104 γκολ του Θρύλου φέτος; Πώς υπήρξαν τρεις «ερυθρόλευκοι» που σημείωσαν διψήφιο αριθμό γκολ. Κορυφαίος σκόρερ φέτος για τον Ολυμπιακό ο Κώστας Φορτούνης. O MVP του πρωταθλήματος πέτυχε στη σεζόν 2018/19 συνολικά 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τον ακολούθησε ο Αχμέντ Χασάν. Ο «Φαραώ» έκανε εντυπωσιακό δεύτερο μισό της σεζόν, διάστημα που σκόραρε 12 φορές κι έκλεισε την περίοδο με απολογισμό 15 τέρματα με τα ερυθρόλευκα. Σε μια από τις καλύτερες, παραγωγικά, σεζόν την καριέρας.

Όσον αφορά στον τρίτο, ήταν ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο με 11 γκολ στην πρώτη του χρονιά στον Πειραιά. Και ήταν η πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2014/15 που ο Ολυμπιακός είχε τρεις σκόρερ με διψήφιο αριθμό τερμάτων. Η προηγούμενη ήταν πριν από τέσσερα χρόνια με την τριάδα των Μήτρογλου με 19, Ντομίγκες με 18 και Φορτούνη με 10 γκολ, αντίστοιχα.

Η καλύτερη επίδοση της τελευταίας 9ετίας με τους περισσότερους διψήφιους σκόρερ ήταν το 2013/14. Τότε ήταν 5 οι παίκτες με 10+ γκολ. Μήτρογλου 17, Σαβιόλα 14, Ντομίνγκες 11, Κάμπελ 11 και Ολαϊτάν 11 γκολ, αντίστοιχα, στην «ερυθρόλευκη» πεντάδα.

Διαβάστε επίσης

Ο Θρύλος στους ισχυρούς

Ο Θρύλος στους ισχυρούς

Ο Άγιαξ πήρε το πρωτάθλημα στην Ολλανδία, η Αϊντχόφεν τερμάτισε δεύτερη και ο Ολυμπιακός θα είναι στο γκρουπ των «δυνατών» στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου.