Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σίγουρη λύση, χωρίς ρίσκο

Σίγουρη λύση, χωρίς ρίσκο
Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 - 13:49
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στο παζλ του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν είναι ο παίκτης για την «ερυθρόλευκη» επίθεση. Είναι κομβικής σημασίας να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή. Όμως ποια μπορεί να είναι αυτή; Πώς μπορεί να το ξέρει κανείς από πριν; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δεν υπάρχει. Η ουσία, όμως, είναι άλλη.

Αυτό που ψάχνει ο Ολυμπιακός κινείται σε δύο άξονες. Ο πρώτος και πιο βασικός. Να βάζει την μπάλα όσο το δυνατόν πιο εύκολα στα αντίπαλα δίχτυα. Αυτό έλειψε πέρσι στους «ερυθρόλευκους», στο πρώτο μισό της σεζόν. Το εύκολο γκολ και έπαιξε ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος. Οπότε είναι δικαιολογημένο να εξετάζουν οι άνθρωποι του Θρύλου όλες τις παραμέτρους, τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Κι αυτό έχει τη σημασία του...

Από την άλλη, αυτό που κοιτάζουν στον Πειραιά είναι να κάνουν μια μεταγραφή χωρίς... ρίσκο. Η ομάδα έχει μια βάση, έναν καλό «κορμό» από πέρσι. Έχει μπει το... νερό στα αυλάκι. Κι αυτό που κοιτάζουν στον Ολυμπιακό είναι να πάνε σε μια όσο το δυνατόν πιο σίγουρη λύση και επιλογή.

Πολλά ονόματα ακούγονται. Φερέιρα, Μπεργκ, Μουνιέ, Βινίσιους ορισμένα από αυτά. Ίσως να υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν έχουν βγει προς τα έξω -που σίγουρα υπάρχουν. Το θέμα είναι ο παίκτης που θα αποκτήσει ο Θρύλος να έχει το εύκολο γκολ, να είναι μια δοκιμασμένη λύση και να δώσει στην ομάδα ό,τι δεν είχε την περασμένη σεζόν. Κι αυτό αποτελεί το βασικότερο κριτήριο για την τελική επιλογή του σέντερ φορ.

Διαβάστε επίσης