Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είπε «όχι» στην ιατρική, πήρε παπούτσια και… ήρθε στον Θρύλο!

Είπε «όχι» στην ιατρική, πήρε παπούτσια και… ήρθε στον Θρύλο!
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 - 00:20

Στην Ελλάδα βρίσκεται από τη Δευτέρα (17/6) το μεσημέρι ο Χιλάλ Σουντανί, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Με τον Αλγερινό εξτρέμ να έρχεται στον Πειραιά με μία… βαλίτσα γεμάτη γκολ. Και συγκεκριμένα, με 157 τέρματα και 59 ασίστ σε 356 συμμετοχές σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο!

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός αναμένεται να ανεβάσει επίπεδο τον Θρύλο και να τον βοηθήσει στο δρόμο για την επιστροφή στα τρόπαια. Παίκτης ο οποίος πέρα από εκτελεστής, είναι και γρήγορος, «μπουκαδόρος», με μεγάλη έφεση και στη δημιουργία, είτε με κάθετη πάσα, είτε με παράλληλη στον επιθετικό.

Πριν «μετακομίσει» στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ο διεθνής εξτρέμ πέρασε από τη Σελίφ, την Γκιμαράες, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Και, φυσικά, είναι μέλος της εθνικής Αλγερίας από το 2011 (4/6), όποτε και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, σε ένα ματς ως η αλλαγή του Ραφίκ Τζιμπούρ!

Μπορεί να στάθηκε άτυχος στην Νότιγχαμ, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, ωστόσο όσα έχει πετύχει έως τώρα στην καριέρα του είναι αξιοθαύμαστα. Τα 157 γκολ και οι 59 ασίστ του, άλλωστε, σε 356 επίσημες εμφανίσεις, τα… λένε όλα! Εντυπωσιακοί αριθμοί για έναν εξτρέμ. Στην Κροατία, μάλιστα, έκανε πράματα και θάματα. Έκανε ακόμα και τον Λούκα Μόντριτς να υποκλιθεί στην ποιότητα του! Και όχι τυχαία…

Ο Ελ Αρμπί Χιλάλ Σουντανί δούλεψε πολύ σκληρά για το όνειρο του. Το ποδόσφαιρο. Από πιτσιρίκι, ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και όχι… γιατρός, παρά την επιθυμία της μητέρας του! Η μητέρα του, λοιπόν, ήθελε να τον σπουδάσει ιατρική. Μάλιστα, εκείνη είχε δηλώσει παλιότερα: «Όταν ήταν μικρός του απαγόρευα να πάει για προπόνηση και αυτός δεν άκουγε. Πήγαινε στην ταράτσα, πετούσε την τσάντα του στο πεζοδρόμιο και το… έσκαγε από την πίσω πόρτα. Κάτι ήξερε τελικά, καθώς τώρα είναι το καμάρι σε όλη την πόλη».

Να σημειωθεί, ότι με τα χρήματα που βγάζει συντηρεί τους στενούς συγγενείς και φίλους του στην Σελίφ…

Στη Σελίφ, λοιπόν, όπου γεννήθηκε τον Νοέμβριο (25/11) του 1987, ο Σουντανί ξεκίνησε να παίζει μπάλα στον δρόμο. Το ταλέντο του έκανε «μπαμ» από μακριά. Και δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τον προπονητή της τοπικής ομάδας! Σε ηλικία 11 ετών, τον κάλεσε να δοκιμαστεί στην ακαδημία. Ωστόσο, ο Σουντανί δεν πήγε. Ο λόγος; Δεν είχε παπούτσια! Κάτι που εξήγησε στον προπονητή δύο μέρες μετά, όταν τον προσέγγισε ξανά για να του… ζητήσει τον λόγο. Έτσι, αφού πήρε παπούτσια, πήγε και δοκιμάστηκε στην ομάδα, όπου αγωνίστηκε ως το 2011, όταν και… ξενιτεύτηκε για λογαριασμό της Γκιμαράες στην Πορτογαλία.

Στην Πορτογαλία ξεχώρισε με το «καλημέρα» και έκανε το καλοκαίρι του 2013 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ να τον αποκτήσει! Στην Κροατία έμεινε έως το καλοκαίρι του 2018, πανηγυρίζοντας μεγάλες επιτυχίες και «βρίσκοντας» δίχτυα 97 φορές σε 132 ματς που αγωνίστηκε. Έγινε ηγέτης, απέρριψε μεγάλες προτάσεις από Ισπανία και Ιταλία και λατρεύτηκε σαν Θεός από τους οπαδούς της Ντιναμό!

Το καλοκαίρι του 2018 έγινε «Άγγλος», καθώς μεταγράφηκε με πολλές φιλοδοξίες στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ωστόσο, η ατυχία του… χτύπησε την πόρτα. Και, πλέον, βρίσκεται στο Λιμάνι! Στην κορυφαία ελληνική ομάδα…

Γ.Κ.

Διαβάστε επίσης