Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έντιν Βίσκα: Κίνδυνος Νο1 από την Μπασακσεχίρ

Έντιν Βίσκα: Κίνδυνος Νο1 από την Μπασακσεχίρ
Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019 - 09:58
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Δύσκολο έργο θα έχει (και) την προσεχή Τρίτη ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για τον Κώστα Τσιμίκα, είτε για τον Λεονάρντο Κούτρη (πιο πιθανό σενάριο το πρώτο), ο ακραίος αμυντικός του Ολυμπιακού, από εκείνη την πλευρά, θα έχει αρκετή -και δύσκολη- δουλειά. Ο λόγος δεν είναι άλλος, από τον δεξιό χαφ-εξτρέμ της Μπασακσεχίρι, τον Έντιν Βίσκα. Ο 29χρονος Βόσνιος ποδοσφαιριστής είναι τρομερά ποιοτικός και κάνει, με τις ενέργειές του, πολύ δύσκολο το να τον αντιμετωπίσεις.

Ο Βίσκα είναι γεννηθείς στις 17 Φεβρουαρίου 1990. Έχει ύψος 1,72μ. και παίζει στην Μπασακσεχίρι από το 2011! Εννέα χρόνια, σχεδόν. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 και η αξία του, σύμφωνα με τον Transfermarkt είναι στα 12 εκατομμύρια ευρώ! Του αρέσει να παίζει δεξιά, με το καλό του πόδι επάνω στη γραμμή. Στην ανάγκη μπορεί να καλύψει και όλη την πλευρά, αλλά δεν καλείται συχνά να το κάνει.

Συχνά-πυκνά σκοράρει και με το αριστερό, παρότι δεξιός χαφ. Του αρέσει τόσο να φτιάχνει γκολ, με παράλληλα γυρίσματα ή σέντρες, όσο και να συγκλίνει και να σουτάρει, με το αριστερό ή το δεξί πόδι. Μεγάλο του όπλο είναι η κίνηση δίχως την μπάλα, την οποία συχνά κάνει στην πλάτη του αριστερού μπακ. Έτσι, βγαίνει σε πλεονεκτική θέση, αν πάρει την μπαλιά (διαγώνια ή κάθετη) για τελείωμα ή για ασίστ.

Μιλώντας στο gavros.gr, πολύ πρόσφατα, ο Γιάννης Μανιάτης τον είχε χαρακτηρίσει ως τον Νο1 κίνδυνο από την Μπασακσεχίρ, αλλά και τον καλύτερο παίκτη της.

Δείτε μερικά από αυτά που μπορεί να κάνει:

Διαβάστε επίσης

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Στον Ολυμπιακό δεν «κάθονται» πάνω στην πρόκριση επί της Βικτόρια Πλζεν. Οι στόχοι είναι πολύ μεγάλοι.