Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αδειασμένος ο Γραμμένος, ηττημένος ο Σαββίδης

Αδειασμένος ο Γραμμένος, ηττημένος ο Σαββίδης
Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019 - 15:49
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ποδόσφαιρο είναι οργανωμένο άθλημα. Αυτό το είχαν ξεχάσει στην ΕΠΟ, καθώς χέρι-χέρι με τους Κοντονή και Βασιλειάδη (που αν δεν ήταν αυτοί δεν θα υπήρχε το έκτρωμα της «εξυγίανσης») είχαν μάθει να κάνουν ό,τι θέλουν και να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Πλέον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις επανήλθε η ομαλότητα και όλοι κατάλαβαν ότι αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει ασυδοσία.

Τόσο η αλλαγή στον ΚΑΠ που νομιμοποιούσε τα παραρτήματα, όσο και η διάταξη στον Δικονομικό Κανονισμό που... έσβηναν την ποινή στον Σαββίδη (σ.σ. δυο έτη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για το ντου με το όπλο στη ζώνη) μπήκαν στον... πάγο, μετά από παρέμβαση των Χούμπελ και Φούσεκ. Οι δυο υπάλληλοι των FIFA και UEFA αντιλήφθηκαν ότι οι υπερκείμενες αρχές θα ξεφτιλιζόταν διεθνώς επειδή: 1) Η Ελλάδα θα γινόταν μια χώρα που θα επέτρεπε την πολυιδιοκτησία και τα παραρτήματα στο ποδόσφαιρο, 2) Θα ...έσβηνε μια ποινή, αν και οι ίδιοι είχαν ζητήσει σκληρές τιμωρίες για όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι της 11ης Μαρτίου 2017, μεταξύ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, απειλώντας με Grexit, ενώ θα είχαμε και πισωγύρισμα στο θέμα της βίας.

Μόνο... εφευρέσεις

Για το... άδειασμα του Γραμμένου και την ήττα του Σαββίδη δεν θα διαβάσετε πουθενά. Απλά, κάποιοι εφευρίσκουν παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο, όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Κάποιοι αρνούνται να πιστέψουν τη νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς «εξυγίανση» σήμαινε ασυδοσία. Φάνηκε και από αυτά που πήγαν να κάνουν στο χθεσινό (31/07) της ΕΠΟ. Παράλληλα, FIFA και UEFA κατάλαβαν ότι αρκετά ξεφτιλίστηκαν.

Διαβάστε και μέρος δήλωσης του Χούμπελ που επιβεβαιώνει το τελευταίο: «Η απόφαση για την αναβολή της έγκρισης των πειθαρχικών κανονισμών αποτελεί ισχυρή σύσταση της UEFA, δεδομένου ότι υφίστανται ορισμένα ανοικτά ζητήματα μεταξύ της UEFA και της Ε.Π.Ο». Άρα και ο ίδιος ο Αυστριακός τοποτηρητής επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και είναι λογικό να προσθέτει ότι «πρέπει να διασφαλιστεί και είναι αδιαμφισβήτητο ότι όλοι οι κανονισμοί της Ε.Π.Ο. εμπίπτουν καθαρά και αποκλειστικά στην ευθύνη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Το... παράδειγμα της διαιτησίας

Αν η FIFA και η UEFA ήθελαν να περάσουν τα... εκτρώματα, αυτό θα γινόταν χωρίς ψηφοφορία! Ξεχάσατε ότι αυτό έγινε τόσο με τους πίνακες διαιτησίας όσο και με τον κανονισμό διαιτησίας; Ξεχάσατε ότι οι υπερκείμενες αρχές επέβαλαν τον Περέιρα και τους λοιπούς ξένους της ΚΕΔ;

Παρόλα αυτά, αν και τους έκαναν... γλάστρες, να μην έχουν άποψη για σοβαρά θέματα, στην ΕΠΟ δεν παραιτήθηκε κανείς!

Διαβάστε επίσης

Πέδρο Μαρτίνς: El Profesor!

Πέδρο Μαρτίνς: El Profesor!

Ο Πορτογάλος κέρδισε το προσωνύμιο, μετά το… La Casa del Trofeo πέρυσι με τη Μίλαν και κάνει ό,τι μπορεί για να το δικαιολογεί.