Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η συγκέντρωση, αντίδοτο στα ατομικά λάθη

Η συγκέντρωση, αντίδοτο στα ατομικά λάθη
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 - 09:16
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Έχει διαφανεί, μέχρι στιγμής, ότι ένα από τα στοιχεία, τα οποία ο Ολυμπιακός χρειάζεται να βελτιώσει, είναι τα ατομικά, τα στιγμιαία λάθη. Αυτά είναι που, μέχρι στιγμής, έχουν φέρει στον Ολυμπιακό δυσκολίες, μέσα στα παιχνίδια που έχει δώσει. Δεν το έχει πληρώσει, ωστόσο, και η τύχη κάποια στιγμή γυρνάει και στόχος του Πέδρο Μαρτίνς είναι η ομάδα του να παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερη. Δουλεύει, επομένως, πολύ επάνω στον τομέα αυτό.

Αυτό που έχει ζητήσει και ζητά διαρκώς ο Πορτογάλος τεχνικός, από τους παίκτες του, είναι να προσέχουν πάρα πολύ το κομμάτι της συγκέντρωσης. Να κρατούν το κεφάλι τους μονίμως καθαρό και ικανό να διαβάσει τις κινήσεις του αντιπάλου, αλλά και να σχεδιάσει σωστά τις δικές τους. Μόνο έτσι θα αποφύγουν τα λάθη, απέναντι στην Μπασάκ.

Τακτικά ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικός. Το έδειξε και στα τρία επίσημα παιχνίδια του, έως τώρα. Εκείνο που χρειάζεται είναι ηρεμία και συγκέντρωση. Προσοχή στη λεπτομέρεια και καθαρό μυαλό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο «μάχη» σώματος, αλλά και μυαλού. Και ο Θρύλος θέλει να βελτιώσει το focus του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για να μη δίνει δικαιώματα στον αντίπαλο.

Διαβάστε επίσης

Το… πιστεύουν οι Τούρκοι!

Το… πιστεύουν οι Τούρκοι!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει το «πάνω χέρι» για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, ωστόσο στην Μπασακσεχίρ δείχνουν… αισιόδοξοι για τη ρεβάνς της Τρίτης (13/7) στον Ναό. Τι υποσχέθηκε ο Βίσκα στον πρόεδρο της τουρκικής ομάδας…