Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γράφουν εκθέσεις αλλά το... πανηγύρι συνεχίζεται!

Γράφουν εκθέσεις αλλά το... πανηγύρι συνεχίζεται!
Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 - 08:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αρχικά, το καλοκαίρι του 2017, μάθαμε την Επιτροπή Παρακολούθησης που αποσύρθηκε, όμως ο πρόεδρός της, ο Αυστριακός Χέρμπερτ Χούμπελ παραμένει ως τοποτηρητής. «Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα παράσχει στην FIFA και στην UEFA επικαιροποιημένες εκθέσεις τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο μήνες», αντιγράφουμε από την ανακοίνωση, με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2017.

Ακολούθησε, πέρσι το καλοκαίρι, και η έλευση του Τσέχου υπερσυβούλου, Πετρ Φούσεκ. «Θα παραδίδει μηνιαίες εκθέσεις, τόσο στην UEFA, όσο και στη FIFA, στις οποίες θα περιγράφει λεπτομερώς τις παρεμβάσεις του, αλλά και την πρόοδο που συντελείται στα θέματα που τελούν της εποπτείας του», αναφέρει η ανακοίνωση της FIFA με ημερομηνία 17 Ιουλίου 2017.

Μπορεί λοιπόν με τις εκθέσεις, για να είμαστε ...επίκαιροι λόγω Δεκαπενταύγουστου και να κάνουμε χιούμορ, να γίνεται μεγάλο... πανηγύρι (σ.σ. πολλά τα πανηγύρια σήμερα), όμως πάμε σε τρίτη χρονιά που το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει στον... πάτο της «εξυγίανσης». Δεν έχουμε δει κάποια σημαντική αλλαγή, παρότι είναι δεδομένο ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλιώς ο Χούμπελ και ο Φούσεκ δεν θα συνέχιζαν.

Δεν είναι υπερβολή, και πάντα με κάθε σεβασμό σε αυτούς, να αναφέρουμε ότι ο Χούμπελ και ο Φούσεκ μια που τις γράφουν και μια που τις ξεχνάνε τις εκθέσεις τους! Και αν οι προϊστάμενοί τους στη FIFA και την UEFA δεν παίρνουν μέτρα, όφειλαν να τους δώσουν να καταλάβουν σχετικά με το «ελληνικό πρόβλημα».

Είναι απορίας άξιο πως αυτές οι εκθέσεις δεν κοινοποιούνται ούτε στην ΕΠΟ, ούτε φυσικά δίνονται στη δημοσιότητα. Πως θα λυθούν τα προβλήματα;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει απαξιωθεί και χρειάζεται αλλαγές σε πρόσωπα. Όμως, από τη στιγμή που μένουν οι ίδιοι σε ΕΠΟ και διαιτησία θα γίνονται τα ίδια και χειρότερα. Αν μπορούσαν θα τα είχαν αλλάξει...

Διαβάστε επίσης

Άρχισε απευθείας τη μελέτη

Άρχισε απευθείας τη μελέτη

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν περίμενε να οριστικοποιηθεί ο αντίπαλος του ζευγαριού Πόρτο-Κράσνονταρ, για να αρχίσει να μελετάει…