Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χρειάζεται άριστους, τακτικά, εξτρέμ!

Χρειάζεται άριστους, τακτικά, εξτρέμ!
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 - 17:02

Σημαντικό ρόλο θα παίξει, στη μάχη με την Κράσνονταρ, η τακτική προσέγγιση, που θα έχει ο Ολυμπιακός. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μελετήσει πάρα πολύ τον αντίπαλο και έχει σχεδιάσει τον τρόπο με τον οποίο θα τον αντιμετωπίσει. Ένα μέρος αυτού του σχεδίου, αφορά στον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός θα αντιδρά όταν δεν έχει την μπάλα. Πρώτος στόχος είναι να αμύνεται σωστά και με προσήλωση, ώστε οι παίκτες του να βγαίνουν πρώτη στην μπάλα, να έχουν κλεψίματα και να ανακτούν την κατοχή.

Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι να κλείσουν σωστά οι χώροι. Οι ακραίοι της Κράσνονταρ αποτελούν μεγάλη δύναμη της ρωσικής ομάδας και, όποια και αν είναι η σύνθεσή της, αυτό είναι το στιλ παιχνιδιού, το οποίο επιλέγει, κατά βάση: Κόντρες και ανάπτυξη, στον ανοιχτό χώρο, με στόχευση τα πλάγια… Ο Πέδρο Μαρτίνς το έχει διαβάσει και αυτό. Το είδε και στο τελευταίο παιχνίδι των Ρώσων, απέναντι στην Τάμποφ και το επισήμανε και στους ποδοσφαιριστές του.

Η κάλυψη από Ελαμπντελαουί και Τσιμίκα, δεν φτάνει. Ο Ποντένσε, ο Μασούρας, ο Ραντζέλοβιτς, ή όποιος άλλος παίξει στα άκρα, την Τετάρτη, καλείται να παρουσιαστεί άριστος, τακτικά και να καταφέρει να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια, στους δύο ακραίους αμυντικούς του. Τόσο ο Ομάρ, όσο και ο «Τσίμι», θα χρειαστούν βοήθειες και θα πρέπει να τις έχουν, από τους μεσοεπιθετικούς μπροστά τους. Η τακτική προσήλωση των ακραίων χαφ θα παίξει μεγάλο ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Διαβάστε επίσης

«Γεμίζουμε το κάστρο μας»! (pic)

«Γεμίζουμε το κάστρο μας»! (pic)

Το κάλεσμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον κόσμο, να δώσει συνέχεια με την Κράσνονταρ, σε αυτό που άρχισε με Βικτόρια Πλζεν και Μπασακσεχίρ.