Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρόκληση: Στα ντέρμπι θα βάζουν Έλληνες διαιτητές στο VAR

Πρόκληση: Στα ντέρμπι θα βάζουν Έλληνες διαιτητές στο VAR
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 - 21:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ένα πρόβλημα που θα το βρούμε μπροστά μας και ισοδυναμεί με το άνοιγμα του Ασκού του Αιόλου. Στα παιχνίδια μεταξύ των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ θα έρχονται ξένοι διαιτητές, όμως στον έλεγχο των φάσεων του VAR θα βάζουν Έλληνες ρέφερι και αυτό σημαίνει πολλά! Θα μπαίνει ο Σιδηρόπουλος που δίνει πέναλτι αντί για φάουλ, ο Κομίνης που έκανε λάθος ακόμη και σε μπαράζ παραμονής (ΟΦΗ-Πλατανιάς), ο Τζήλος που έδωσε δυο ανύπαρκτα πέναλτι στον ΠΑΟΚ σε ασήμαντο ματς με τον Λεβαδειακό, ο Διαμαντόπουλος που σφυρίζει συχνά αγώνες της ΑΕΚ.

Οι ξένοι διαιτητές ήρθαν επειδή επίπεδο των Ελλήνων, το παραδέχονται μέχρι και στη FIFA, είναι χαμηλό και τα έκαναν μαντάρα στα ντέρμπι. Άρα, η... επιστροφή των ρέφερι της Superleague 1 στα ντέρμπι μέσω του VAR είναι μεγάλη παγίδα. Οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν εξόφθαλμα λάθη μέσα στο γήπεδο, θα βλέπουν σωστά την οθόνη; Τη διαιτησία ή την έχεις ή δεν την έχεις. Επιπλέον, πριν από τα ντέρμπι θα κάνουν παρέα με τους ξένους που θα έρχονται να σφυρίξουν, άρα θα δημιουργείται μια ωραία ατμόσφαιρα «εξυγίανσης».

Επιβεβαίωση της πρόκλησης

Από τώρα «καλλιεργούν» το έδαφος για να ελέγχουν Έλληνες διαιτητές το VAR στα ντέρμπι. Στο σεμινάριο διαιτησίας που ολοκλήρώθηκε την Κυριακή στο Καρπενήσι, έφεραν έναν Ολλανδό για να λένε ότι παρείχαν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους ρέφερι και ότι τους εκπαιδεύουν έξι μήνες. Άσχετα αν υπεύθυνος είναι ο Κουκουλάκης που δεν είχε εμπειρία VAR, παρά μόνο στη θεωρία. Για αυτό και ο Περέιρα τους είπε ότι θα έχουν περισσότερους ορισμούς, ενώ απάντησε και στην ΑΕΛ ότι ήρθαν ορθή η χρήση του VAR στο φιλικό της με την Ξάνθη!

Η πρόκληση ότι θα βάλουν Ελληνες διαιτητές στο VAR και στα ντέρμπι επιβεβαιώνεται από την σαββατιάτικη ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον... απολογισμό όσων έγιναν την τέταρτη μέρα του σεμιναρίου διαιτησίας στο Καρπενήσι το περασμένο Σάββατο. Το βασικό θέμα ήταν το VAR, ενώ το μάθημα έκανε ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του στη FIFA, ο Ολλανδός Μάικ Βαν Ντε Ρουστ.

Προσέξτε λοιπόν τι γράφει το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ και πως επιβεβαιώνεται το σκάνδαλο:

- «Υψηλό το επίπεδο των Αξιωματούχων και μεγάλο το ενδιαφέρον τους για τα θέματα του VAR».

-«Το τρίτο μέρος (σ.σ. των μαθημάτων για το VAR) καλύφθηκε με clip-ερωτήσεις προς τους συμμετέχοντες, που κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις και να δώσουν απαντήσεις. Εκεί φάνηκε ότι Διαιτητές, Βοηθοί και Παρατηρητές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, έχοντας εμπεδώσει σε μεγάλο βαθμό τα επί μέρους στοιχεία του νέου προγράμματος».

Οι δικαιολογίες και η... αιδιοδοξία του Περέιρα

Η μια δικαιολογία που θα έχουν για να βάλουν Έλληνες στο VAR, θα είναι ότι οι Ελληνες διαιτητές «αρίστευσαν» στα μαθήματα για το VAR, θα το λένε άλλωστε και οι... Φίφες, με τις... Ουέφες που έχουν την ευθύνη της διαιτησίας στην Ελλάδα, εδώ γελάμε! Η άλλη δικαιολογία ότι η UEFA στους ορισμούς της δεν βάζει διαιτητές από την ίδια χώρα με την τετράδα για τον έλεγχο του VAR.

Επίσης, ο Περέιρα εγκωμίασε τους Ελληνες διαιτητές για τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο διιατησίας, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουν στο VAR. Όμως, ούτε λέξη για τα ασύλληπτα λάθη των δυο τελευταίων ετών, επί προεδρίας του στην ΚΕΔ.

Διαβάστε επίσης

Δεν παίρνει Τέγιο η Κράσνονταρ

Δεν παίρνει Τέγιο η Κράσνονταρ

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Champions League δεν θα προχωρήσει τουλάχιστον σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο στην απόκτηση του άσου της Μπέτις.

Διεθνής… «ερυθρόλευκη» άμυνα!

Διεθνής… «ερυθρόλευκη» άμυνα!

Όλοι, σχεδόν, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού είναι διεθνείς με τις εθνικές τους ομάδες, κάτι το οποίο μαρτυρά και τον λόγο που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κρατήσει το μηδέν μέχρι στιγμής στα μετόπισθεν.