Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διεθνής… «ερυθρόλευκη» άμυνα!

Διεθνής… «ερυθρόλευκη» άμυνα!
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 - 21:09

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει εξαιρετικά μέχρι στιγμής τη σεζόν, έχοντας για «όπλο» του την τρομερή άμυνά του, κρατώντας ανέπαφη την εστία του στα τέσσερα επίσημα ματς που έχει δώσει κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δημιουργήσει μία πολύ δυνατή αμυντική γραμμή, με τον Ζοσέ Σα να βρίσκεται εκεί για κάθε λάθος που μπορεί να γίνει από τους συμπαίκτες του.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι όλοι-σχεδόν- οι αμυντικοί των «ερυθρόλευκων» είναι διεθνείς με τις εθνικές τους ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, οι Σα και Σεμέδο βρίσκονται στην προεπιλογή της εθνικής Πορτογαλίας, ο Μεριά στην εθνική Τυνησίας, ο Σισέ στην εθνική Σενεγάλης, ο Ομάρ στην Νορβηγία, οι Τσιμίκας, Κούτρης και Τοροσίδης στην Ελλάδα, ο Μάρκοβιτς και ο Βούκοβιτς τέλος στην Σερβία.

9 αμυντικοί, με άλλα λόγια, και με τον Σα 10 που υπερασπίζονται την άμυνα των «ερυθρόλευκων» βρίσκονται στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των ομάδων τους.

Μόνο, οι Αβραάμ και Μπα δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις εθνικές τους ομάδες, με τον πρώτο να έχει αποτελέσει στο παρελθόν επί σειρά ετών βασικό γρανάζι της «γαλανόλευκης».

Όπως γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει μία φανταστική αμυντική γραμμή, κάτι το οποίο μαρτυρούν και οι κλήσεις από τις εθνικές τους ομάδες, η οποία θα πρέπει να συνεχίσει και στο υπόλοιπο της σεζόν να αποτελέσει το «όπλο» του Θρύλου, αρχής γενομένης στα δύο μεγάλα ματς με την Κράσνονταρ.

Διαβάστε επίσης