Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομάδα δουλεμένη, έκανε το παιχνίδι της

Ομάδα δουλεμένη, έκανε το παιχνίδι της
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 - 09:14

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στο ποδόσφαιρο, όταν έχεις πλάνο και το ακολουθείς. Ο Ολυμπιακός παρέδωσε χθες μαθήματα διαχείρισης αγώνα και, απέναντι στην Κράσνονταρ, εμφανίστηκε σοβαρός, ουσιώδης και με μία λέξη: Ανώτερος. Ο Θρύλος ήταν πρώτος σε πάσες, είχε την κατοχή της μπάλας και επομένως, τον έλεγχο του αγώνα. Μπήκε διαβασμένος στο γήπεδο, κράτησε την μπάλα στα πόδια του και κατάφερε να δώσει τον τόνο και φέρει το ματς εκεί όπου ήθελε.

Χαρακτηριστική είναι η στατιστική σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία της μπάλας. Με ένα εξαιρετικό 83% επιτυχία στις πάσες του, ο Ολυμπιακός είχε πρώτο τον Γκιλιέρμε, με 55 και 92% ευστοχία! Ακολουθεί ο Ομάρ, με 49 πάσες και το 84% αυτών να είναι εύστοχες, πιο κάτω ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, με 48 και 86% ευστοχία. Την πεντάδα των πρώτων πασέρ του Θρύλου κλείνουν οι Μεριά (46 πάσες και 88% ευστοχία) και Βαλμπουενά (42 και 86%).

Αν ρίξει κανείς μία ματιά στην αντίστοιχη στατιστική εικόνα της Κράσνονταρ, θα δει ότι ο Φιόλουσον είχε τις περισσότερες πάσες, με… 39! Λιγότερες, δηλαδή, από εκείνες που είχε ο Βαλμπουενά, ο… τελευταίος της πεντάδας των πασέρ. Γίνεται, δηλαδή, σαφές ότι ο Θρύλος βάσισε πολλά, στο χθεσινό παιχνίδι στον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, την οποία γυρνούσε με άνεση και επιτυχία. Από τις 483, τις οποίες επιχείρησε, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις 403!

Δείγμα, ακόμη ένα, ότι ο Ολυμπιακός είναι μια δουλεμένη ομάδα, η οποία παίζει την μπάλα της και έχει πλάνο και σχέδιο, μέσα στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης

Ισοφάρισε ρεκόρ δεκαετίας!

Ισοφάρισε ρεκόρ δεκαετίας!

Το 2009 ήταν η τελευταία φορά, κατά την οποία ο Θρύλος κράτησε για πέντε σερί ευρωπαϊκά παιχνίδια το «μηδέν παθητικό»!

Τώρα το χρέος όλων είναι ένα!

Τώρα το χρέος όλων είναι ένα!

Γεμίζουμε το Καραϊσκάκη και αυτό το Σάββατο, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης! Όλοι κοντά στην ομάδα που μας κάνει υπερήφανους!